Trenutno čitaš
Uživaj u neodoljivom okusu kremaste vegan paste

Uživaj u neodoljivom okusu kremaste vegan paste

vegan pasta
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Biljna vegan kuhinja nudi svijet ukusnih mogućnosti koje pritom i zdravo hrane tijelo…

Predstavljamo ti super recept za kremastu vegansku tjesteninu koja je simfonija okusa i zdrave hrane. Ova kremasta veganska pasta je prava umjetnost vegan kuhinje. Baršunasti umak, aromatično povrće i špinat stvaraju simfoniju tekstura i okusa, koji oduševljavaju naša čula. Dok uživaš u svakom zalogaju, ne samo da hraniš svoje tijelo, već i prihvataš način života koji je ljubazan prema životinjama i planeti.

Sastojci:

  • 340 g tjestenine
  • 1 šolja sirovih indijskih oraščića, namočenih najmanje 2 sata ranije
  • 1 šolja nezaslađenog bilo kojeg biljnog mlijeka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana
  • 1 šolja narezanih gljiva (po želji)
  • 1 šolja svježih listova špinata
  • 1 šolja soka od limuna
  • Posoli i popapri po ukusu
  • Svježe nasjeckani peršin ili bosiljak za ukras
wearesovegan.com

Pripremi umak od indijskih oraščića

Namočene indijske oraščiće temeljno ocijedi i isperi. U blenderu pomiješaj namočene indijske oraščiće, biljno mlijeko i prstohvat soli. Miješaj dok ne postigneš glatku i kremastu konzistenciju. Stavi na stranu.

Skuhaj tjesteninu

Zakuhaj veliki lonac posoljene vode. Dodaj tjesteninu i kuhaj dok ne postane al dente. Ocijedi tjesteninu i ostavi sa strane.

Dinstaj povrće

U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckani češnjak i nasjeckani luk. Dinstaj dok luk ne postane mekan i providan. Ako koristiš gljive, dodaj ih u tavu i dinstaj dok ne poprime zlatno žutu boju.

Pomiješaj kremasti umak

U tavu sa dinstanim povrćem ulij krem umak od indijskih oraščića. Dobro promiješaj da se sjedini, dopuštajući da se okusi stope zajedno na srednjoj vatri. Začini solju i paprom po ukusu. Dodaj špinat i dovrši jelo. Ubaci listove svježeg špinata i pusti da lagano proključaju u kremastom umaku. Dodaj kuhanu tjesteninu u tavu i dobro promiješaj. Dodaj sok od limuna preko tjestenine, za svjež okus. Ukrasi nasjeckanim peršinom ili bosiljkom za dašak svježine i boje.

Pročitaj
bard dubrovnik

Posluži i uživaj!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum