Trenutno čitaš
Zobene pahuljice inspirisane tiramisuom

Zobene pahuljice inspirisane tiramisuom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Tiramisu, klasični italijanski desert, poslužio kao inspiracija za ukus zobenim pahuljicama. Instant espresso prah dodaje dašak gorčine jelu i služi kao znak kultnog izgleda deserta, koji se uravnotežuje slatkoćom javorovog sirupa.

Sastojci:

  • 1 ½ šoljica bademovog mlijeka
  • 1 šoljica grčkog jogurta
  • 2 ½ kašike čistog javorovog sirupa,
  • 2 kašike chia sjemenki
  • 2 kašike instant espresso praha
  • 1 kašikica ekstrakta vanilije
  • ½ kašikice soli
  • 1 ½ šoljica zobenih pahuljica
  • 1 ¼ čajne kašike kakaa u prahu
Foto: SARA BAURLEY, FOOD STYLIST: JULIA LEVY, PROP STYLIST: JOSH HOGGLE

Priprema:

U velikoj posudi umutiti bademovo mlijeko, 1/4 šoljice jogurta, 1 1/2 žlice javorovog sirupa, chia sjemenke, espresso prah, vaniliju i so. Dodati zobene pahuljice; miješati dok se potpuno ne prekriju i potope. Pokriti i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata.

Pomiješati preostalih 3/4 šoljice jogurta i 1 kašiku javorovog sirupa u maloj posudi.

Za posluživanje staviti 2/3 šoljice zobenih pahuljica u malu staklenku ili posudu. Preliti sa 3 kašike mješavine javorovog sirupa i jogurta. Upotrijebiti malo fino sito za kakao na vrhu. Uživaj u ukusu!

Pročitaj
mousse

 

Izvor: eatingwell.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum