Trenutno čitaš
Otvaramo sezonu jagoda najkremastijom ultra tortom

Otvaramo sezonu jagoda najkremastijom ultra tortom

jagoda
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Proljeće je idealno vrijeme da se poigramo u kuhinji i kreiramo slatkiš čiji će se svaki zalogaj topiti u ustima. Naš ultra izbor je definitivno torta koja se ne peče, a priprema je jednostavna i brza.

S obzirom na to da nam proljeće na pragu, odlučili smo da se ova torta od jagoda nađe na našoj listi najkremastijih i najsočnijih poslastica s kojom ćemo dočekati najnježnije godišnje doba u godini.

Sastojci:

  • 500 grama mascarpone sira
  • 150 grama šećera u prahu
  • 4 pakovanja piškota
  • 500 ml tečnog šlaga
  • 700 grama svježih jagoda
jagoda
Foto: bitandbauble.com

Priprema:

Umutiti tečni šlag. Dodati šećer i sir, pa još izmutiti. Piškote umočiti u mlijeko, pa poredati prvi red u odabrani kalup. Premazati filom, pa posuti preko njega isjeckane jagode. Postupak ponavljati dok ima sastojaka. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne. Kad izvadiš tortu iz kalupa, tvoja kreativnost i mašta neka je ukrase.

Uživaj u kremastim i neodoljivim zalogajima ove torte!

Pročitaj
čokolada

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum