Trenutno čitaš
Cheesecake sa karamel sosom i bobičastim voćem

Cheesecake sa karamel sosom i bobičastim voćem

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ko ne voli cheesecake? Ipak, ako ti je dosadio stalno isti recept, možda ti se svidi ova kombinacija sa karamel sosom i bobičastim voćem.

kitchenstories.com

Sastojci:

  • 250 g keksa
  • 260 g šećera
  • 60 g maslaca (otopljen)
  • 800 g krem sira
  • 200 g pavlake
  • 1 mahuna vanile
  • 4 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 50 ml mlijeka
  • maslac za podmazivanje
  • karamel sos za serviranje
  • bobičasto voće za serviranje

Priprema:

Prethodno zagrij rernu na 150°C. Izmrvi kekse ili ih smiksaj u blenderu. Odaberi kekse prema ličnom ukusu. Pomiješaj mrvice keksa sa šećerom i maslacom. Šećer se može izostaviti, ako ne želiš da bude preslatko. Podmaži kalup i pritisni smjesu od keksa. Ovo će biti osnova za tortu.

Pomiješaj krem sir, pavlaku, šećer i sjemenke vanile. Umiješaj jedno po jedno jaje. Dodaj brašno i mlijeko i dobro promiješaj. Sipaj u kalup preko smjese od keksa i poravnaj. Peci na 150°C oko 1 sat. Ostavi kolač u rerni da se ohladi (sa otvorenim vratima rerne).

Pročitaj
aperol

Kada se torta ohladi, dodaj karamel sos. Posluži uz bobičasto voće.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum