Trenutno čitaš
Američke muzičke nagrade: Taylor Swift slavila sa 6 pobjeda i ponovo ušla u istoriju

Američke muzičke nagrade: Taylor Swift slavila sa 6 pobjeda i ponovo ušla u istoriju

Taylor Swift bila je zvijezda dodjele Američkih muzičkih nagrada 2022. godine, odnijevši kući ukupno šest nagrada, uključujući i konačnu nagradu večeri: umjetnik godine.

Bad Bunny, osvojio je dvije nagrade od osam nominacija, a Beyoncé, Harry Styles, BTS, Morgan Wallen, Kendrick Lamar, Wizkid i Tems su takođe odnijeli po dvije nagrade.

Prihvativši svoju prvu nagradu za Omiljeni pop album za Red (Taylor’s version), zvijezda je bila vidno emotivna dok je govorila o ovom albumu – što je bio jedan od šest albuma koje je ponovo snimila nakon što je Scooter Braun kupio njen cijeli muzički katalog, a zatim ga prodao bez njenog znanja za 300 miliona dolara kompaniji Shamrock Holdings.

“Wow. Ovaj album je ponovo snimljen i ne mogu vam reći koliko mi znače moji ponovo snimljeni albumi, ali nikada nisam očekivala niti pretpostavljala da će vama nešto značiti. Tako da vam ne mogu dovoljno zahvaliti što brinete o ovom albumu na koji sam tako ponosna.”

Taylor je takođe osvojila nagrade za omiljeni kantri album za “Red (Taylor’s Version)”, omiljeni muzički video za “All Too Well: The Short Film”, umjetnik godine, omiljeni Pop ženski izvođač i omiljeni Countri ženski izvođač. To znači da je osvojila ukupno 40 AMA nagrada u svojoj karijeri i tako postala najnagrađivanija u istoriji.

Izvođači koji su se popeli na AMA scenu uključivali su Pink, koja je otvorila show, kao i Dove Cameron, Lil Baby, Bebe Rexha, Carrie Underwood, Imagine Dragons i drugi.

Nakon što je otvorila ceremoniju energičnim debijem svog novog singla “Never Gonna Not Dance Again”, Pink se vratila na scenu AMA, kako bi odala počast Oliviji Newton-John, koja je preminula u avgustu u 73. godini. Pink je otpjevala “Hopelessly Devoted to You”, baladu iz filma Grease koju je Newton-John učinila kultnom 1978. godine.

Lionel Richie, 17-struki pobjednik AMA-e, nagrađen je nagradom Icon Award za svoj doprinos u karijeri muzičkoj industriji. Charlie Puth, Stevie Wonder i drugi umjetnici dali su iskrenu počast Richieju.

Elton John je odnio svoju prvu AMA pobjedu od 1988. godine za najbolju saradnju sa Dua Lipom, postavši najduže priznati umjetnik u istoriji dodjele nagrada. (Prvi put je nominovan za AMA 1974. godine.)

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum