Trenutno čitaš
Glumica Emily Blunt kaže da izlazi iz filmskog projekta ako vidi određene riječi u scenariju

Glumica Emily Blunt kaže da izlazi iz filmskog projekta ako vidi određene riječi u scenariju

Emily Blunt je dobro poznata po maestralnim performansima i zapaženim ulogama u filmovima kao što su The Girl in the Train, The Young Victoria i Edge of Tomorrow, ali ona je otkrila da ako u scenariju koji joj je ponuđen, uoči tri specifične riječi, to je dovoljno da poželi da napusti projekat.

Marc Piasecki/Getty Images

U novoj BBC seriji “The English”, Emily glumi Corneliu Locke, ženu koja kreće u misiju osvete u SAD 1980-ih i nailazi na Eli Whippa (Chaske Spencer), bivšeg oficira američke vojske. Ali da je u scenariju postojala određena fraza, Emily Blunt možda ne bi preuzela tu ulogu.

U nedavnom intervjuu za The Telegraph, ona je rekla: „Volim lik sa tajnom. I ja sam voljela Kornelijinu poletnost, njenu nadu, njenu bezobzirnost. Najgora stvar je kada otvorite scenario i pročitate riječi ‘snažna ženska glavna uloga’. To me tjera da prevrnem očima i već napuštam taj projekat. Dosadno mi je” – priznala je glumica.

PAMELA HANSON

Emily Blunt vjeruje da se od likova, koji se pripisuju frazi koja se njoj ne sviđa, očekuje da nemaju gotovo nikakve emocije. Rekla je: “Te uloge su napisane nevjerovatno stoički, provodite sve vrijeme glumeći grubo i govoreći teške stvari.”

Pročitaj
Bojana Mutić

Ali umjesto toga, Emily Blunt je ipak “pala” na svoju nedavnu ulogu u BBC seriji “The English” nakon što je shvatila da je ona ipak lik sa složenijim emocijama. „Kornelija je više iznenađujuća od toga. Ona je nevina, a da nije naivna i to je čini silom na koju se treba računati. Ona prestraši Eli iz njegove tišine i njihove razlike postaju nevažne, jer trebaju jedno drugo da prežive. Mislila sam da je to jako cool.”

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum