Vruće iz rerne! Ovaj hljeb sa sirom i bijelim lukom je odgovor na sve životne brige. Recept je tako jednostavan, a tako ukusan!
Sastojci:
- 1 hrskavi hljeb
- 1 štapić (8 kašika) neslanog maslaca, omekšanog
- 2 češnja bijelog luka
- 1 kašika svježeg peršuna, nasjeckanog
- 3/4 šolje naredndanog mocarela sira
Priprema:
Veliki lim za pečenje obloži aluminijskom folijom. U manjoj činiji umuti otopljeni maslac, bijeli luk i peršun. Nazubljenim nožem isjeci hljeb na šnjite, a zatim po dužini (pažljivo da ne isječeš do kraja). Stavi na veliki komad aluminijske folije.
Prstima otvori pukotine hljeba. Prelij otopljenim maslacom i dodaj prstohvat isjeckane mocarele. Zamotaj u foliju, prekrij sa svih strana i stavi na lim za pečenje.
Peci 15 minuta ili dok se sir ne otopi. Otvori foliju i peci još 5 minuta, ili dok ne porumeni.
Ključne riječi