Trenutno čitaš
Producenti serije “The Crown” imaju plan u slučaju da kraljica umre u vrijeme snimanja

Producenti serije “The Crown” imaju plan u slučaju da kraljica umre u vrijeme snimanja

Svaki kraljevski obožavalac zna šta je Operacija London Bridge. Prvi put postavljen još 1960-ih, ovo je opsežan i zamršen plan za ono što će se dogoditi u Ujedinjenom Kraljevstvu na dan smrti kraljice Elizabete II. Izraz “London Bridge is down” koristiće se za prenošenje vijesti putem sigurnih linija, a kada se potvrdi smrt monarha, pokrenuće se ogromna mreža institucija, od parlamenta do londonske Metropolitan policije i britanske štampe.

serija the crown
Foto: bt.com

S obzirom na to da kraljica sada ima 96 godina i drugi je monarh najduže u svjetskoj istoriji, ne čudi što su ovi planovi na snazi. Ali ono što je još više iznenađujuće je otkriće da producenti serije “The Crown” imaju svoju verziju Operacije London Bridge.

Snimanje šeste i posljednje sezone Netflixove kraljevske drame počeće kasnije ovog ljeta. Ali ako kraljica slučajno umre prije nego što se produkcija završi, Peter Morgan i njegove kolege producenti imaju plan kako dalje. Prema New York Postu, “insajder serije” otkrio je da će snimanje biti prekinuto odmah nakon vijesti o smrti kraljice Elizabete, a “takođe će biti mnogo diskusija o tome kada ponovo početi”.

serija the crown
Foto: people.com

Peta sezona serije “The Crown” biće lansirana na Netflixu u novembru ove godine, a imelda Staunton će preuzeti centralnu ulogu od Olivije Kolman. Sezona će pokrivati ​​događaje tokom 1990-ih i vjerovatno će se u velikoj mjeri fokusirati na 1992. godinu, koju je kraljica Elizabeta nazvala svojom “annus horribilis” (užasna godina). Tri kraljevska braka su se raspala tokom te godine: princ Charles i Diana, princ Andrew i Sarah Ferguson, te princeza Anne i kapetan Mark Phillips.

Pročitaj
nova muzika

Nejasno je kada će biti objavljena šesta sezona, ali čini se da će Dianina smrt biti u fokusu. Dominic West, koji će preuzeti ulogu princa Čarlsa, rekao je za Deadline da će šesta sezona biti “burna koliko god je moguće”, u opisu posljedica njene fatalne saobraćajne nesreće 1997. Takođe znamo, zahvaljujući Netflix pozivu za kasting , da će se tinejdžerski princ Vilijam, princ Hari i Kejt Midlton pojaviti u poslednjoj sezoni—i da bi serija mogla da se završi na vjenčanju princa Čarlsa i Kamile Parker-Bols 2005.

Izvor: townandcountrymag.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum