Misliš da moraš kuhati bolonjez sos cijeli dan? Ne! Ovaj jednostavan recept za bolonjez nudle kuva se u jednoj tavi i traje oko 15 minuta. Još jedna dobra vijest je da pastu bolonjeze možeš napraviti sa svojim Indomie nudlama.
Sastojci:
- 450g mljevene govedine
- 1 veća šargarepa, sitno narezana na kockice
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 6 čenova bijelog luka, mljevenog
- 1/2 šolje crnog vina ili pilećeg bujona
- 800ml paradajz sosa
- 1 1/2 šolje vode
- 2 paketa Indomie nudli
Priprema:
Kuvaj mlheveno meso, luk i šargarepu u tavi sa poklopcem dok se govedina ne skuva, oko 7 minuta. Dodaj bijeli luk i kuvaj 30 sekundi.
Ulij vino i kuhaj oko 3 minute.
Dodaj paradajz sos, vodu i nudle. Pokrij i kuhaj, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Posluži sa svježe rendanim parmezanom.
Ključne riječi