Indomie nudle sa elementima vijetnamske, kineske i japanske supe sa paradajzom, koji im daje laganu slatkoću biće pravo iznenađenje za tvoja nepca. Napravi ovo jednostavno jelo i uživaj u različitim elementima ukusa luka, paradajza, soja sosa i malo putera, koji će svemu dati svilenkastu završnicu.
Sastojci:
- 2 velika paradajza
- 1/4 šolje ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 velika luka tanko isječena
- 4 čena bijelog luka, tanko narezana
- Malo narendanog đumbira
- Po ukusu svježe mljevenog crnog bibera
- Anis
- Štapić cimeta
- So
- 2 pakovanja Indomie nudli
- Soja sos
- 100 grama neslanog putera
- Susamovo ulje
- Četiri mlada luka sitno nasjeckana
- Šolja krupno iseckanog lišća korijandera sa mekim stabljikama
Priprema:
Narendati paradajz na najvećim rupama rende dok ne ostane samo kora od pardajza. Zagrijati maslinovo ulje u srednjem loncu na srednjoj temperaturi. Propržiti luk, povremeno miješajući dok ne omekša, zatim dodati bijeli luk pa prodinstati još pet minuta. Dodati đumbir i biber i pržiti još malo dok začini ne puste miris. Zatim dodati rendani paradajz i kuvati, mešajući, dok se ne zgusne, oko 3 minuta. Ubaciti u to anis, štapić cimeta i 5 šoljica vode, pa posoliti. Pustiti da ključa na srednje jakoj temperaturi, zatim smanjiti vatru na srednje-nisku i lagano kuhati dok se okusi ne sjedine, 8-10 minuta.
U međuvremenu skuvati nudle prema uputstvu na pakovanju. Ocijediti i ostavite sa strane. Dodati soja sos i puter u čorbu i miješati dok se puter ne otopi. Izvaditi anis i štapić cimeta iz supe. Podijeliti rezance po posudicama, pa preko preliti čorbu. Dodati nekoliko kapi susamovog ulja; po vrhu posuti mladi luk i korijander.
Uživaj!