Cameron Diaz ima odličan recept za ukusnu pastu sa bijelim lukom i limunom. Mi smo probali ovu preukusnu pastu, po receptu slavne glumice i oduševljeni smo. Priprema je jednostavna, a ukus jedinstven, probaj i ti ovo jednostavno jelo i oduševi svoje goste!
Sastojci:
- 1 pakovanje tjestenine po izboru
- 1 glavica bijelog luka
- 1 šolja parmezana
- 4 kašike maslaca
- 3 limuna (sok)
- 2 kašike maslinovog ulja
- Prstohvat soli
Priprema:
Prokuhaj slanu vodu i dodaj tjesteninu. Kuhaj dok ne postane “al dente”, ocijedi tjesteninu, dodaj sok od limuna i prtohvat soli i promiješaj tjesteninu. Oguli i nasjeckaj bijeli luk na sitne komadiće. Zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri u dubljoj tavi ili woku. Smanji vatru i dodaj bijeli luk i maslac. Kada bijeli luk malo požuti, dodaj tjesteninu u tavu ili wok. Na kraju dodaj parmezan. Ukrasi bosiljkom, nanom ili rukolom.
Uživaj i prijatno!
Izvor: popsugar.com
Ključne riječi