Recepti sa bundevom su omiljeni tokom jesenjih dana! Bundeve, različitog oblika, od duguljastog do okruglog, od zelene, preko narandžaste, do žute boje će dati poseban ukus tvom jelu. Naša današnja preporuka je ukusni kuglof, kojem će bundeva dati notu jeseni i uljepšati dane i svakako ih zasladiti.
Ljekoviti sastojci bundeve štite organizam od različitih alergija i infekcija, što je posebno važno za jesenji i zimski period, te poboljšanju imuniteta tokom hladnih dana.
Za kuglof od bundeve ti je potrebno:
- 3 jajeta,
- 200g margarina,
- 150g šećera,
- 400g brašna,
- pola kesice praška za pecivo,
- 1 vanilin šećer,
- 500g pečene bundeve.
Priprema je brza je veoma jednostavna:
Dobro pjenasto umuti jaja i šećer sa margarinom, a zatim promiješaj da se sve lijepo izjednači. Nakon toga dodaj brašno, prašak za pecivo i ispasiranu pečenu bundevu. Pripremljenu masu izliti u kalup za kuglof. Peci na 200 stepeni otprilike pola sata. Pečen i ohladjen kuglof pospi vanilinim šećerom.
Uživaj u ovoj ukusnoj poslastici ove jeseni! Ostale zanimljive recepte sa bundevom potraži u Ultra ukusno.