Trenutno čitaš
Zagrij se uz kremasti potaž od bundeve i batata

Zagrij se uz kremasti potaž od bundeve i batata

potaž
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Jesen je pravo vrijeme da se opustimo i uživamo u toplim obrocima. Predlažem ti jedan brz i ukusan recept za potaž koji će ti zagrijati srce i stvoriti savršenu atmosferu za vikend.

Ovaj kremasti potaž od bundeve i batata je savršen za uživanje s najmilijima! Ukupno vrijeme pripreme je oko 50-55 minuta. Odvoji malo vremena za vikend i uživaj u mirisu dok se sve peče i kuha!

 Sastojci:

  • 1 srednja bundeva
  • 2 batata
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice mljevenog đumbira
  • 1/2 kašičice cimeta
  • So i biber po ukusu
  • 1 l povrćne supe (ili vode)
  • 200 ml kokosovog mlijeka (ako želiš da bude ekstra kremasto)
  • Svježi peršun za dekoraciju
potaž
realfoodwholelife.com

 Priprema:

Prvo, zagrij rernu na 200°C. Operi bundevu i batat, pa ih isijeci na kockice. Na pleh stavi komade bundeve i batata, pa dodaj sjeckan crni i bijeli luk. Prelij sa maslinovim uljem, dodaj đumbir, cimet, so i biber, i sve dobro promiješaj.

Peci povrće 25-30 minuta dok ne omekša i dobije malo boje. Kada je povrće pečeno, prebaci ga u šerpu, dodaj povrćnu supu i sve izblendaj dok ne postane kremasto.

Ako voliš kremastije, dodaj kokosovo mlijeko i još jednom izblendaj. Pusti da se potaž zagrije na laganoj vatri još 5 minuta.

Pročitaj
green goddess alata

Serviraj toplo, ukrašeno sjeckanim peršunom i uz kockice pečenog hljeba. Uživaj u svakom zalogaju, uz dobru knjigu ili sa dragim ljudima. Prijatno!

Autorka: Tamara Petković

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum