Trenutno čitaš
Probaj kremastu tjesteninu sa tunjevinom i graškom

Probaj kremastu tjesteninu sa tunjevinom i graškom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Grašak je potpuno podcijenjena namirnica, koju zanemarujemo, jer mislimo da se može jesti samo sa rižom ili kao čorba.

Međutim, jeftin je i jednostavan je za kuhanje ili dodavanje jelima, a prepun je vlakana i proteina. Ovo je odlična namirnica, koju uvijek možeš imati na dohvat ruke u zamrzivaču, za pripremu brze i jednostavne večere, kao što je ova ukusna i kremasta tjestenina sa tunjevinom i graškom.

Potrebno ti je samo nekoliko sastojaka i oko 20 minuta pripreme. Imaćeš ovu toplu, ugodnu večeru, koja će sljedećeg dana, ukoliko je držiš u frižideru i podgriješ, biti jednako dobra za ručak!

Foto: Budget Bytes

Sastojci:

  • 225 gr tjestenine po izboru
  • 2 kašike maslaca
  • 2 češnja isjeckanog bijelog luka
  • 1 šolja smrznutog graška
  • 1 šolja vrhnja za kuhanje
  • ½ šolje naribanog parmezana
  • 300 gr tunjevine iz konzerve
Foto: Budget Bytes

Postupak:

Skuhati tjesteninu prema uputstvu i ocijediti. Dok se tjestenina kuha, staviti maslac i bijeli luk u veću tavu. Dinstati luk na srednjoj temperaturi oko jedne minute. Dodati smrznuti grašak i začiniti sa malo soli i bibera. Dinstati još nekoliko minuta.

Dodati vrhnje za kuhanje i pustiti da proključa, povremeno miješajući. Ostaviti 3-5 minuta. Dodati ocijeđenu tjesteninu u tavu i miješati da se sjedini. Posuti parmezan, te ponovo promiješati. Skloniti sa vatre, a zatim dodati ocijeđenu tunjevinu. Promiješati i servirati toplo.

Uživaj i prijatno!

Pročitaj
burrata

 

Izvor: budgetbytes.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum