Trenutno čitaš
Ukusne veganske korpice sa jagodama!

Ukusne veganske korpice sa jagodama!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ove očaravajuće voćne poslastice nisu šala. Rozi kremasti centar je savršen balans slatkih jagoda i kokosove kreme, tako da podsjeća na zaleđeni jogurt. Gusta tekstura postiže se zahvaljujući kokosovom ulju i svilenom tofuu. Obogaćene orašastom korom, koja ima dašak tropskog ukusa koji dolazi od makadamija ili brazilskih oraha, ove mini pite su savršena poslastica u kojoj mogu uživati vegani, kao i oni koji to nisu.

Foto: My Recipes

Sastojci

Kora:

  • 1 šolja badema
  • 2/3 šolje makadamija ili brazilskih oraha
  • ½ šolje listića kokosa
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašika soli

Fil:

  • 1 ½ šolja jagoda
  • 4 kašike kokosovog ulja
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašika ekstrakta od vanilije
  • 115 grama svilenog tofua

Dekoracija:

  • Biljno vrhnje za šlag
  • Isječene jagode

Postupak:

Samljeti sastojke u blenderu ili sjeckalici, da se sjedine. Ravnomjerno podijeliti smjesu u 12 kalupa za mafine, pritisnuti dno i strane, te formirati korpice. Ostaviti u zamrzivač.

U blenderu pomiješati sastojke za fil, da se smjesa fino sjedini. Ravnomjerno rasporediti smjesu sa jagodama u pripremljene korpice. Vratiti u zamrzivač i ostaviti 2 sata. Nakon 2 sata, čuvati u frižideru do serviranja.

Prije serviranja, po želji ukrasiti slatkim vrhnjem i jagodama. Pusti mašti na volju i uživaj u ovoj ukusnoj poslastici!

Pročitaj
salata od kvinoje

 

Izvor: myrecipes.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum