Trenutno čitaš
Boje za uređenje doma koje će dominirati 2025.

Boje za uređenje doma koje će dominirati 2025.

duboko ljubičasta
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Boje koje će obilježiti 2025. godinu unose odvažnost, ali i udobnost u svaki prostor, donoseći istovremeno luksuzne tonove i osjećaj prirodne ravnoteže. Svaka od ovih nijansi nosi bogatstvo i dubinu, omogućavajući jednostavnu transformaciju svakog doma u prostor inspirisan prirodom, mirom, ali i suptilnom sofisticiranošću.

Topla crvena i bogate smeđe nijanse

Crvena boja i bogata čokoladno-smeđa zauzimaju centralno mjesto u 2025. godini, pružajući osjećaj topline i dubine. Bilo da se odlučiš za elegantne akcentne zidove ili preuređenje starih komada namještaja, ove boje unose luksuznu i sofisticiranu atmosferu u prostor. Crvena nudi prostorima živopisne akcenate koji mame toplinom.

crvena
Behr

Vidimo kako ljudi prihvaćaju boje kao nikada prije. Ova boja je moderan pogled na bezvremensku crvenu koja stvara energičnu privlačnost i obogaćuje prostor na zapanjujući način.

čokoladno smeđa
C2 Paint

Zemljana, smeđe-crvena je nijansa koja u prostor unosi dramatičnost i intimnost. To je dubok, ali živahan ton, s dinamičnim nijansama bogatog mahagonija koji odiše osjećajem sigurnosti, jednostavnosti i sofisticiranosti.

Duboko ljubičasta i srednje smeđa

Ljubičasti tonovi donose raskoš i jedinstvenost, pogodni za one koji žele boje koje zrače elegancijom i snagom. Kombinacija ljubičaste sa elementima poput drvenih površina ili tamnosmeđih akcenata kreira harmoničan ambijent koji oduzima dah. Pored toga, srednje smeđa je univerzalna nijansa koja može lako prilagoditi svaki prostor i povezati ga sa prirodnim tonovima, bilo u dnevnim boravcima, spavaćim sobama ili radnim prostorima.

duboko ljubičasta
Benjamin Moore

Ova nježna baršunasto smeđa boja nudi postojan stil i moderan senzibilitet. Kako se upotreba zasićenih boja u dizajnu povećala posljednjih godina, vidimo sve veći interes za nijansiranijim bojama, čiji podtonovi dodaju dimenziju prostoru.

smeđa boja
Graham & Brown

Plave nijanse

Instenzivno plava se ističe svojom elegancijom i dubinom, savršeno prilagodljiva modernim i klasičnim stilovima. Ova nijansa podsjeća na raskoš dragulja, unoseći u domove osjećaj mira i stabilnosti, idealna za akcentne zidove, hodnike ili čak kuhinje. Plavo-siva, sa suptilnim žutim podtonovima, donosi modernu svježinu, pogotovo u kombinaciji sa prirodnim drvenim elementima.

plava
Valspar

Ove nijanse postavljaju bezvremenski temelj u domu, ostajući u trendu kako se tvoj lični stil razvija. Upari ih s bojama iz koordinirajućih paleta boja ili sa svojim postojećim bojama da modernizuješ svoj prostor.

Pročitaj

svijetlo plava
Dutch Boy

Rustične terakote i zemljani tonovi

Terakota i svjetlosmeđa inspirisana breskvom postale su omiljene u dizajnu za 2025. godinu zbog svoje fleksibilnosti i mogućnosti da prostor učine toplim i prijatnim. Terakota smeđa daje svakom domu sofisticiran retro izgled, dok svjetlosmeđa s breskvastim nijansama kreira miran, neutralan ambijent, posebno u dnevnim boravcima i trpezarijama.

terakota
Sherwin-Williams
terakota
Sherwin-Williams

Suptilne zelene nijanse

Svijetla zeleno-plava nijansa osvježava svaki prostor svojim prirodnim izgledom i smirenošću. Ova boja je idealna za zidove spavaćih soba i kutke za opuštanje, jer donosi osjećaj harmonije. Uparena sa bijelim ili prljavo bijelim detaljima, pruža sofisticiranu i laganu atmosferu, dok u kombinaciji sa tamnijim bojama poput ugljene sive donosi osjećaj tajanstvenosti.

tirkizna
HGTV Home
tirkizna
HGTV Home

Ove boje donose jedinstven spoj udobnosti i odvažnosti u 2025. godini, savršene za svakoga ko želi stvoriti prostore koji odišu toplinom, elegancijom i duhom. Razmisli o ovim tonovima za svoj sljedeći dekorativni projekat i unesi duh 2025. godine u svoj dom.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum