Trenutno čitaš
Kremasti proljećni potaž sa mladim krompirom i lukom

Kremasti proljećni potaž sa mladim krompirom i lukom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Pečeni mladi krompir i salata od mladog luka su mnogima omiljena proljećna kombinacija. Probaj ove namirnice upotrijebiti na malo drugačiji način, miksajući ih u ovaj ukusni potaž. Ovo jelo je sjajno u kombinaciji sa prepečenim krutonima i začinima. Proljeće je idelano vrijeme kada nam stiže svježe povrće, kojim ćemo osvježiti svoju ishranu nakon zime. 

Foto: My Recipes

Sastojci:

  • 1kg mladog krompira
  • 500 g mladog luka
  • 1 pileća ili povrtna kocka za supu

Postupak:

Krompir, luk i kocku za supu staviti u veliki lonac, prekriti vodom i ostaviti da prokuha. Smanjiti temperaturu i kuhati 20 minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti 15 minuta. Izmiksati štapnim mikserom, da dobije kašastu teksturu. Prije serviranja ponovo zagrijati.

Po želji, napraviti krutone od starog hljeba, isjeći ga na kockice i zagrijati u rerni sa dodatkom bijelog luka ili začina, dok ne postane hrskav.

Potaž se može posuti i svježim vlascem, kao i kockicama prženog suhom mesa. Idealna kombinacija za serviranje, po želji je i 1 kašika pavlake ili kremastog sira.

Uživaj i ovog proljeća u našim “Ultra ukusno” receptima!

Pročitaj
mediteranski mafini

 

Izvor: myrecipes.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum