Trenutno čitaš
Posljednje poglavlje Plutona u Jarcu: Transformacija na karmičkoj prekretnici

Posljednje poglavlje Plutona u Jarcu: Transformacija na karmičkoj prekretnici

pluton

U astrologiji, određeni tranziti obilježavaju prekretnice, trenutke kada smo suočeni s unutrašnjim promjenama koje oblikuju našu svijest, našu sudbinu i naše živote. Jedan od takvih moćnih trenutaka dogodio se 11. oktobra 2024. godine, kada je Pluton krenuo direktno, nakon mjeseci retrogradnog hoda u Jarcu, na posljednjem stepenu ovog zemaljskog znaka.

Ovaj kosmički događaj označava završetak 16-godišnjeg putovanja koje je započelo još 2008. godine, kada je Pluton ušao u Jarca, a sada se priprema za prelazak u Vodoliju.

Za one rođene s natalnim planetama u kardinalnim znakovima (Ovan, Rak, Vaga, Jarac), ovaj trenutak nosi poseban značaj. Plutonov dug i spor tranzit kroz Jarca predstavljao je period intenzivne transformacije, tokom kojeg su ljudi s kardinalnim uticajem prolazili kroz duboko emocionalno, psihološko i životno preoblikovanje.

Ultra magazin

Pluton: Snaga evolucije i radikalne transformacije

Pluton je u astrologiji povezan s najdubljim aspektima naše psihe – on simbolizira evoluciju, nesvjesno, uništenje i regeneraciju. Njegova energija prisiljava nas da se suočimo s mračnim stranama sebe i svijeta, otkrivajući skrivene motive i obrasce ponašanja. Tokom Plutonovog tranzita, često osjećamo da prolazimo kroz bolne procese uništenja starog kako bismo napravili prostor za novo.

Plutonovi tranziti su rijetki, ali moćni, jer on boravi u svakom znaku Zodijaka između 12 i 30 godina. Ovaj period u Jarcu bio je poseban zbog svoje simbolike – Jarac predstavlja autoritet, hijerarhije, strukture društva, ali i unutrašnju odgovornost i disciplinu. Ovaj tranzit je ukazao na promjenu u našim odnosima prema moći, vladi, pravilima i društvenim normama.

Pluton u Jarcu: Evolucija globalnih struktura

Od 2008. godine, Pluton u Jarcu prisilio nas je da se suočimo s nepravdama unutar društvenih struktura i sistema. Korupcija, zloupotreba vlasti i manipulacija postali su teme koje su izlazile na površinu, prisiljavajući nas kao kolektiv da preispitamo naše povjerenje u dugogodišnje institucije.

Ovaj dug period je takođe ukazao na potrebu da preuzmemo odgovornost za svoje živote na dubljem nivou. Jarac je znak zrelosti i mudrosti, a Pluton je učinio da mnogi od nas preispitaju svoj odnos prema vlasti, kako vanjskoj, tako i unutrašnjoj. Na ličnom nivou, mnogi su prolazili kroz krize koje su ih primorale da preuzmu kontrolu nad vlastitim sudbinama i izgrade nove temelje za budućnost.

Ultra magazin

Pluton u Jarcu: Posljednja šansa za promjenu

Sada, kada se Pluton sprema da napusti Jarca, suočavamo se s posljednjim pozivom na djelovanje. Retrogradni period Plutona doveo je mnoge od nas do introspektivnih spoznaja, ali sada kada je Pluton direktan, energija se okreće ka vanjskom svijetu. Sada je vrijeme da donesemo odluke i preduzmemo konkretne korake u skladu s unutrašnjim promjenama koje smo doživjeli.

Ako ste osjećali pritisak proteklih godina, ovo je trenutak da prepoznate koliko ste se promijenili. Pluton na 29º Jarca, poznatom kao “anaretički stepen”, donosi osjećaj hitnosti i krize. Ovaj stepen uvijek nosi intenzivne promjene, ukazujući na kraj jednog poglavlja i početak novog. Sada je vrijeme da napustimo stare obrasce i da prihvatimo novu stvarnost koju gradimo.

Koji znakovi osjećaju najveći uticaj?

Ovaj tranzit najviše će uticati na kardinalne znakove. Jarčevi će konačno osjetiti olakšanje nakon godina pritiska i transformacije. Ovnovi će doživjeti novu jasnoću u karijeri, dok će Bikovi otvoriti vrata novim putevima učenja. Blizanci će redefinisati što znači zdrava veza, dok će Rakovi preusmjeriti fokus na svoje partnere. Lavovi i Djevice će se okrenuti ličnom zdravlju i romantičnim odnosima.

Pročitaj
sedmični horoskop

Kako Pluton napušta Jarca i ulazi u Vodoliju u novembru 2024., svi ćemo se suočiti s pozivom da preoblikujemo naš svijet na nove i inovativne načine. Vodolija je znak budućnosti, tehnologije i kolektivnog napretka, te nas poziva da napravimo kvantni skok u načinu na koji rješavamo dugogodišnje probleme.

Od 19. novembra, Pluton će biti u znaku Vodolije do 8. marta 2043. godine.

Ovaj trenutak predstavlja priliku da prepoznamo koliko smo se razvili i transformisali tokom proteklih 16 godina. Plutonovo putovanje kroz Jarca bilo je duga i teška lekcija za sve nas, ali nas je takođe osnažilo i omogućilo nam da izgradimo temelje za novi život. Sada, kako Pluton napušta Jarca, vrijeme je da konsolidujemo ove lekcije i hrabro zakoračimo u novu fazu evolucije.

Neka ovaj trenutak bude prilika da se osvrnete na sve što ste prošli, prepoznate svoje unutrašnje snage i pripremite se za budućnost koju zajedno stvaramo.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum