Trenutno čitaš
Pluton u Vodoliji je najvažniji astrološki tranzit ove godine

Pluton u Vodoliji je najvažniji astrološki tranzit ove godine

Ljubitelji astrologije i astrolozi su željno iščekivali 20. januar – i to s dobrim razlogom. Ovaj datum označava drugi put da će se Pluton, planeta transformacije, preseliti u Vodoliju. Ova promjena nas vraća na 23. mart 2023. godine, kada je Pluton prvi put ušao u ovaj vazdušni znak i ostao do 11. juna 2023., prije nego što je nazadovao u Jarca.

Od 20. januara do 1. septembra vladaće Pluton u Vodoliji, ali će posljednji put ući u Jarca, od 1. septembra do 19. novembra, kako bi se uvjerio da smo na pravom putu (zbog Plutonove retrogradnosti koja traje od 2. maja do 11. oktobra). Od 19. novembra nadalje, Pluton će biti u znaku Vodolije do 8. marta 2043. godine — tako da imamo dovoljno vremena da evoluiramo sa kosmosom.

Pinterest

Plutonu, kao najmanjoj planeti koja se najsporije kreće i najudaljenija je u našem Sunčevom sistemu, potrebno je otprilike 250 godina da prođe sve znakove zodijaka. Tokom svog tranzita u Jarcu, Pluton je uveo transformativne promjene, potaknuvši nas da pomno ispitamo tradicije i strukture kojih se pridržavamo i ohrabrujući nas da pronađemo efikasnije načine navigacije u životu. Sada, dok Pluton prelazi u Vodoliju, spremni smo da prihvatimo talas buntovnih, inovativnih i društveno vođenih promjena. Ovaj kosmički pomak nas poziva da se prilagodimo i rastemo na načine koji su usklađeni s progresivnom energijom Vodolije. Pripremite se za nebesko putovanje koje obećava da će donijeti nove dimenzije kreativnosti i transformacije.

Sa ponovnim ulaskom Plutona u Vodoliju, svjedočit ćemo promjeni načina na koji uspostavljamo globalni afinitet, kao i istinskoj želji za humanitarnim napretkom i mirom. Kretanje Plutona u Vodoliju bi trebalo da ima značajan uticaj na tehnologiju, istraživanje svemira, naučni napredak i društvo. Ova promjena će uvesti novu eru povezanosti, potaknuti nas da istražimo načine za interakciju sa našim susjedima i lokalnim zajednicama.

U široj skali, možda ćemo biti privučeni humanitarnim aktivnostima koje su u skladu s našim ličnim vrijednostima i ciljevima. Osim toga, ovaj astrološki događaj može značiti veliki iskorak u našim naporima da revolucioniramo modernu nauku i istraživanje svemira. Pojačane rasprave oko kolonizacije Mjeseca i drugih planetarnih misija, kao i značajnih promjena u načinu na koji koristimo tehnologiju i nauku. AI nastavlja da napreduje, možemo očekivati da vidimo rastuću prisutnost robota u našem svakodnevnom životu, možda čak i više od samovozećih automobila i automatizovanih usluga u restoranima.

Pinterest

Pluton se često povezuje sa smrću i ponovnim rođenjem. Vodolija je horoskopski znak poznat po svojoj buntovnoj prirodi. Stoga možemo očekivati da oni koji osporavaju norme i pomjeraju granice postanu poznati. To će se odraziti na umjetnost i medije koje konzumiramo, kao i na odnos snaga u društvu.

Pluton u Vodoliji nas podstiče da postanemo inovatori i stručnjaci u određenim oblastima, dajući nam priliku za intelektualni napredak i pozitivne promjene. Ovo može dovesti do davanja prioriteta dostupnoj zdravstvenoj zaštiti i otvorenih diskusija o mentalnom zdravlju. Osim toga, ovo doba može nas inspirisati da pomognemo drugima da uspiju i stvorimo kulturu saradnje, a ne konkurencije. Zajedno možemo stvoriti svijet koji je “Svi za jednog i jedan za sve”.

Ovo je jedan od najvažnijih astroloških tranzita 2024.

Ovan

Plutonovo putovanje kroz Vodoliju je postavljeno da potpuno transformiše vaše vizije budućnosti, kao i način na koji sarađujete s drugima. Otkrićete da se odnosite prema svojim vršnjacima na potpuno nove načine i možda u potpunosti izgradite novu zajednicu za sebe. Društvene grupe čiji ste sada dio će vjerovatno proći kroz neke duboke transformacije, dok stvarate nove i jače veze zasnovane na zajedničkim nadama i snovima. Ovo će vam na kraju pomoći da razjasnite svoja lična uvjerenja, omogućavajući vam da zamislite (a možda čak i pomognete u izgradnji) svijeta za koji nikada niste mislili da je moguć.  Veze koje formirate biće duboko transformativne, vjerovatno proizašle iz novih grupa prijatelja ili organizacija.

Bik

Vaša karijera i život koji se suočava sa javnošću uskoro će poprimiti nove nivoe intenziteta, zato se pripremite za profesionalni nivo i preuzmite potpuno vlasništvo nad svojom sposobnošću da zablistate. Pluton će provesti naredne dvije decenije transformišući dio vaše karte koji se odnosi na vaš imidž i doživotno nasljeđe, pa očekujte da napravite neka duboka lična preispitivanja kada je u pitanju usavršavanje vašeg unutrašnjeg autoriteta. Šta vas je uvijek sputavalo da se istaknete u svojoj moći i preuzmete kontrolu nad svojim životnim putem? Možda to neće biti lako putovanje, ali Pluton će zapaliti vaše ambicije, inspirišući vas da napredujete prema svojim dugoročnim ciljevima sa nepokolebljivim fokusom. Vrijeme je za transformativni rast i usklađivanje vašeg profesionalnog puta sa vašom pravom svrhom.

Blizanci

Po prirodi ste otvorenog uma. Ali u naredne dvije decenije pripremite se za promjene paradigme epskih razmjera. Plutonovo putovanje kroz Vodoliju je postavljeno da potpuno preispita vaš lični sistem vjerovanja, omogućavajući vam da istražite potpuno nova područja, misli i iskustva. Daleka putovanja ili visoko obrazovanje mogu donijeti nova otkrića u narednim godinama, stoga prihvatite svoju transformaciju tako što ćete neprestano širiti svoje vidike i pomjerati svoju zonu udobnosti. Bićete izazvani da preispitate svoja uvjerenja i principe etike. Vjerovatne su egzistencijalne dileme i krize vjere, ali ove mentalne i duhovne borbe će vam na kraju pomoći da se uskladite s dubljim i autentičnijim životnim filozofijama. Održavajte svoj način razmišljanja pozitivnim, znajući da je svako iskustvo vrijedna lekcija i s lakoćom ćete se kretati ovim tranzitom.

Pinterest

Rak

Pluton katalizuje snažno novo poglavlje u vašem životu, zato se nemojte plašiti da zaronite duboko u svoju psihu i obavite neki ozbiljan posao u sjenci. Potpuno mijenjate svoju sposobnost da sjedite s neugodnim istinama i budete ranjivi u pogledu svojih želja, što će vašim intimnim odnosima dati mnogo više dubine. Kosturi u vašem ormaru se otkrivaju i do kraja ovog dugotrajnog tranzita, vi ćete ih bez razmišljanja gledati pravo u oči. Iako suočavanje sa čudovištima ispod kreveta nije lako, neustrašivi Pluton vam daje snagu. I uprkos svom intenzitetu, na kraju ćete se osjećati mnogo lakše zbog toga. Umjesto da se plašite ili izbjegavate dublje osjećaje i misli, pronađite načine da se izrazite i razgovarate o temama koje obično izbjegavate. Osim toga, zajednička imovina i resursi će doći u fokus. Osigurajte svoje lične finansije kako biste izbjegli oslanjanje na druge (provjerite svoje dugove).

Lav

Od intimnih veza i brakova do profesionalnih dogovora, pa čak i odnosa sa protivnicima, Pluton pomno gleda na krajolik vaših odnosa. Sada krećete na potpuno novo putovanje kroz svoje odnose, zato se pripremite da promijenite svoja očekivanja od sebe i drugih. Ljudi oko vas mogu postati ogledalo vaše sjene, otkrivajući elemente vašeg identiteta koje pokušavate potisnuti ili ne želite priznati. Umjesto da bježite od ovih međuljudskih refleksija, koristite ih kao katalizator za rad na sebi i budite autentičniji u svojim partnerstvima. Vrijeme je da sve ljubavne igre moći ostavite u prošlosti i počnete uklanjati probleme kontrole koji vas sprečavaju da imate duboke veze koje vam mijenjaju život i koje zaslužujete.

Djevica

Vaše radne i wellness rutine su vam posebno važne, a Plutonov tranzit kroz Vodoliju odvesće vas na put ka samotransformaciji kroz ove svakodnevne navike. Način na koji ste oduvijek kreirali svoj raspored i izvršavali svoje dnevne zadatke počeće se mijenjati na duge staze u narednim godinama, tako da ćete imati izazov da se oslobodite prethodnih praksi i počnete stvarati nove tokove u svom životu. Vaša produktivnost će vas učiniti još moćnijim! Uz to, možda ćete morati da napustite stare navike (koje teško umiru, kako kažu) i dođete do korjena ponašanja koje vas drži u nezdravom ciklusu. Kada sve bude rečeno i urađeno, osjećaćete se kao gospodar svoje stvarnosti.  Ako postoje dugotrajni zdravstveni problemi koje ste izbjegavali, sada je vrijeme da ih riješite.

Pročitaj

Pinterest

Vaga

Uronjeni ste u strastvenu i inspirisanu novu eru svog života. Kreativnih ideja je uvijek u izobilju za znakove kojima vlada Venera poput vas, ali možda ćete otkriti da počinjete shvaćati ove poduhvate još ozbiljnije u narednim godinama, razvijajući duboku želju da preuzmete kontrolu nad svojim umjetničkim vizijama. Koncept „projekta strasti“ dobija novo značenje, a vaša revna potraga za samoizražavanjem biće nezaustavljiva. Pluton će takođe koristiti svoju misterioznu magiju u vašem ljubavnom životu tokom ovog vremena, jer ćete žudjeti za većim intenzitetom i dubinom svojih romantičnih osvajanja nego ikada ranije. Romantične veze mogu doživjeti evoluciju, s promjenama u načinu na koji pristupate ljubavi. Možda ćete se naći u sudbinskim ljubavnim vezama, a postojeće veze će doživjeti intenzivne transformacije.

Škorpija

U modernoj astrologiji, Pluton se smatra jednom od vaših vladajućih planeta. A ovo novo poglavlje vašeg života donosi neke snažne promjene koje su blizu kuće. U narednih 20 godina, vaš život u kući prolazi kroz veliku transformaciju, a vaš koncept “doma” može izgledati potpuno drugačije nego sada. Vjerovatno ćete početi da preuzimate novu ulogu u svojoj porodici ili ćete na neki drugi način promijeniti dinamiku, a važno je vrijeme da se pozabavite svim osnovnim tenzijama ili ogorčenjima među vašim najbližim srodnicima, jer će se one ionako sada pojaviti. Ne plašite se kopati duboko u svoju prošlost i fokusirati se na unutrašnje isceljenje. Radeći ovaj posao, polako ćete stvoriti čvršću osnovu na kojoj se ostatak vašeg života može graditi prema gore. Razmislite o preuređenju svog životnog prostora kako biste stvorili lično utočište – vrijeme je za proljetno čišćenje!

Strijelac

S Plutonom na dugoročnom putovanju kroz vaš komunikacijski sektor, očekujte da ćete transformirati način na koji se izražavate. Od ove tačke nadalje, naći ćete da tražite dublje značenje u svakodnevnim interakcijama i da se odnosite na svijet oko sebe na smisleniji način. Pluton će vas ohrabriti da zaboravite najosnovnije stvari koje ste naučili o životu, omogućavajući vam da ponovo izgradite svoj način razmišljanja iz temelja. Po prirodi ste sanjar, ali otkrivate moć u jednostavnom prisustvu. Način na koji govorite takođe može poprimiti veći intenzitet nego što je bio u prošlosti, ali to je u redu. Vaše riječi imaju moć i kada pričate, vjerujte da će ljudi htjeti slušati. Pluton vas ohrabruje da prestanete uzimati stvari zdravo za gotovo i zadubite se u srž onoga što oblikuje vaša svakodnevna iskustva.

Pinterest

Jarac

Pluton je proveo proteklih 15 godina u vašem znaku, tako da je vaš identitet transformisan na moćan način. Ali u naredne dvije decenije, otkrićete da polako preoblikujete i svoje lične vrijednosti i resurse. Preuzimate kontrolu nad svojim finansijskim životom na novi način – što znači da je vrijeme da počnete istinski rješavati sve duboko ukorijenjene probleme koje ste nosili sa sobom u vezi s novcem i samopoštovanjem. Bilo da vas sputava mentalitet zasnovan na oskudici ili pretjerano materijalistički pogled, naredne godine će vas ohrabriti da počnete cijeniti sve što imate. Iako ovaj tranzit može poremetiti vašu finansijsku situaciju i udobnost, njegov cilj je srušiti stare strukture za bolju budućnost.

Vodolija

Pluton ulazi u vaš znak po prvi put u vašem životu, tako da možete osjetiti ovaj alhemijski kosmički pomak opipljivije nego bilo ko drugi. U duši ste buntovnik, tako da se ne plašite da budete drugačiji i da idete protiv toga. Ali Plutonov transformacijski uticaj u naredne dvije decenije će vas izazvati da se pomirite s činjenicom da ne možete kontrolisati ono što drugi ljudi misle o vama. Dolazite u kontakt sa svojim ličnim izvorom energije, stoga nemojte biti iznenađeni ako drastično promijenite svoj izgled i cjelokupno prisustvo u narednim godinama. Ovo je zaista nova era za vaš identitet, zato prihvatite svoju evoluciju. Izaći ćete iz ovog plutonskog pepela potpuno obnovljeni. Iskoristite ovaj tranzit da se ponovo povežete sa sobom, podižući svijest o svojim podsvjesnim željama i motivacijama.

Ribe

Plutonovo putovanje u naredne dve decenije biće posebno introspektivno i suptilno za vas. Ali to ga ne čini manje ključnim. Tokom ovog sljedećeg poglavlja svog života borićete se sa silama svog nesvjesnog uma – istražujući svoju prošlost, svoju sjenovitu stranu i najdalekosežnije dijelove svoje psihe. Provjerite sebe kada djelujete impulsivno da vidite možete li otkriti skriveni motiv, jer sada učite razlučiti između svojih emocija i intuicije na moćniji način nego ikada prije. Osim toga, vaši snovi mogu poprimiti življi intenzitet, tako da vam ozbiljno bavljenje mističnom praksom može pomoći da izoštrite ova čula. Strahovi i tjeskobe mogu se sporadično pojaviti i imati značajan utjecaj, stoga je ključno uspostaviti rutine i izlaze koji omogućavaju zdravu dekompresiju.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum