Trenutno čitaš
Nova verzija serije “Ponos i predrasude” u pripremi za Netflix

Nova verzija serije “Ponos i predrasude” u pripremi za Netflix

Ponos i predrasude
Branding konferencija
Branding konferencija

Netflix je navodno započeo ranu fazu razvoja nove televizijske adaptacije kultnog romana Jane Austen, Ponos i predrasude (Pride and prejudice). Projekat, koji je najavljen kao romantična drama smještena u istorijski period, trenutno je pod kreativnim vođstvom Dolly Alderton, poznatoj po knjizi Everything I Know About Love iz 2022. godine, koja je adaptirana za BBC i Peacock.

Ponos i predrasude prati Elizabeth Bennet, jednu od pet sestara koje se suočavaju sa društvenim normama i pritiscima da pronađu muža. Elizabethina priča se mijenja kada upozna gospodina Darcyja, bogatog i ponosnog muškarca. Na početku, njihova veza je obilježena nesporazumima i predrasudama, ali postepeno, uz međusobna sazrijevanja, razvija se u jednu od najupečatljivijih ljubavnih priča u književnosti.

Ponos i predrasude
Universal Pictures

Iako Netflix još uvijek nije zvanično potvrdio ovaj projekat niti su glumci povezani sa ulogama, uspjesi poput serije Bridgerton – koji se vraća u četvrtoj sezoni 2026. godine – pružaju nadu da će ova verzija Ponosa i predrasuda dobiti zeleno svjetlo.

Kultni roman Jane Austen inspirisao je mnoge adaptacije kroz godine. Evo nekih najpoznatijih:

Mini-serija (1995)

Colin Firth i Jennifer Ehle donijeli su nezaboravne uloge gospodina Darcyja i Elizabeth Bennet u BBC-jevoj mini-seriji, koja se i danas smatra klasikom.

Ponos i predrasude
pickbox

Filmska adaptacija (2005)

U režiji Joea Wrighta, ova verzija u kojoj glume Keira Knightley i Matthew Macfadyen, unijela je modernu svježinu u priču, naglašavajući emocionalnu dubinu i prirodnu ljepotu engleskih pejzaža.

Bridget Jones’s Diary (2001)

Ova moderna reinterpretacija romana sa Renée Zellweger, Colinom Firthom i Hughom Grantom unosi humor i romantiku u savremeni London.

Pride and Prejudice and Zombies (2016)

Za ljubitelje alternativnih verzija, ova adaptacija kombinuje klasiku sa horor elementima, stvarajući neobičan spoj ljubavi i borbe protiv zombija.

Pročitaj
dirty-dancing, prljavi ples, film, filmski parovi

Lost in Austen (2008)

U ovoj britanskoj mini-seriji, moderna žena se kroz vremenski portal nađe u svijetu romana Ponos i predrasude, gdje mijenja tok priče.

Netflixov pristup adaptaciji ovog voljenog romana, uz angažman Dolly Alderton, obećava svježu perspektivu na ovu priču. Publika s nestrpljenjem iščekuje više informacija, pitajući se ko će preuzeti uloge Elizabeth i Darcyja. Hoće li ova verzija postići uspjeh kakav je ostvario Bridgerton? Vrijeme će pokazati.

Spremi se za još jednu šansu da se zaljubiš u priču o Elizabeth Bennet i gospodinu Darcyju – ovaj put sa Netflix pečatom!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum