Trenutno čitaš
Šta nam donosi pun mjesec u Ovnu 17. oktobra?

Šta nam donosi pun mjesec u Ovnu 17. oktobra?

pun mjesec u ovnu 2024

Oktobar 2024. donosi fascinantne lunacije, a kulminacija stiže 17. oktobra kada će pun mjesec u Ovnu, zasjati punom snagom. Ovaj energetski nabijen supermjesec može izazvati introspekciju i podsjetiti nas da se fokusiramo na sebe. 

Ovaj pun mjesec nas podsjeća da obnovimo svoje resurse – emocionalne, fizičke i duhovne – kako bismo bili spremni za nadolazeće hladnije mjesece. Ako se osvrnete na prošlu zimu, koje ste lekcije naučili? Šta biste željeli da imate u odnosu na prošlu godinu? Sada je pravo vrijeme da osigurate ono što vam treba.

Ovaj pun mjesec u Ovnu je i supermjesec, što znači da će Mjesec biti bliže Zemlji, sjajniji i veći nego obično. Emocije će biti pojačane, a vaše nježno srce moglo bi postati preosjetljivo na tuđe potrebe i osjećanja. Ovo je sjajan trenutak da postavite energetske granice, jer će vam možda trebati više vremena za sebe nego što ste navikli.

Pun mjesec
Ultra magazin

Pun mjesec je uvijek energetski vrhunac lunarnog ciklusa, a kada se radi o supermjesecu, ti efekti su još intenzivniji. Ovaj pun mjesec u Ovnu donosi energiju koja može izazvati snažne emocije, naglašavajući strast, samopouzdanje i hrabrost. Kako je Ovan vatreni znak pod vladavinom Marsa, planete ratnika, energija ovog supermjeseca podstiče akciju i odlučnost.

Ovaj pun mjesec poziva vas da izađete iz svoje zone udobnosti, preuzmete rizik i krenete za onim što najviše želite. Ovan vas potiče da budete hrabri, čak i ako to znači da uđete u sukobe ili se upustite u nešto novo. Energija Ovna je vruća, impulsivna, ali i strastvena – što je savršeno vrijeme za preduzimanje koraka koji su vam možda ranije izgledali previše riskantni.

Ovan, kao prvi znak zodijaka, naglašava samootkrivanje, nezavisnost i fokus na sebe. Tokom ovog perioda, možda ćete se zapitati koliko ste napredovali u posljednjih šest mjeseci. Da li ste postali osoba kakva ste željeli biti? Ako niste zadovoljni svojim napretkom, ovaj supermjesec vam daje priliku da se ponovo povežete sa sobom i resetujete svoje ciljeve.

Ako ste tokom proteklih šest mjeseci istraživali svoj unutrašnji svijet, sada je trenutak da uberete plodove tog samootkrivanja. Vjerni energiji Ovna, možda ste učili kako staviti sebe na prvo mjesto. Sjetite se da ne možete “napuniti tuđe šolje ako vaša nije puna”. Eksperimentisali ste s identitetom koji želite da utjelovite, možda kroz promjene u ponašanju, izgledu ili načinu na koji se predstavljate. Ovaj proces samootkrivanja vodi vas ka tome da budete u boljoj harmoniji sa sobom.

Iako je energija ovog supermjeseca izuzetno potentna, važno je napomenuti da trenutno imamo pet retrogradnih planeta – Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton – što može stvoriti dodatne komplikacije. Retrogradnosti većih planeta obično donose refleksivne ili transformativne momente, ali takođe mogu otežati donošenje ishitrenih odluka. Ovan može podstaći brze i impulsivne akcije, pa budite oprezni da ne donesete odluke koje bi mogle imati dugoročne posljedice, posebno u vezi s karijerom ili važnim odnosima.

Također, T-kvadrat između Mjeseca, Marsa i Plutona unosi dodatnu napetost. Mars, u kvadratu s Mjesecom, pojačava našu želju za akcijom i može učiniti da se osjećamo impulsivnije. Ovaj aspekt donosi intenzivne osjećaje i strast, ali i potrebu za brzim zadovoljstvima, dok Pluton, u kvadratu s Mjesecom, može unijeti destruktivnu energiju. Ovaj sklop aspekata stvara eksplozivnu energiju, koja može rezultirati neočekivanim sukobima ili emotivnim ispadima. Savjet je da pokušate smiriti energiju prije nego što reagujete.

Ovaj dan nosi polarizujuću energiju, jer se Sunce u Vagi suprotstavlja punom mjesecu u Ovnu. U zavisnosti od statusa vaših veza, možda ćete morati da se naviknete na ideju da budete solo ili da balansirate zajednički put s partnerom. Ako ste navikli na samostalan život, dijeljenje prostora može biti stresno. S druge strane, ako ste uvijek bili u paru, samostalnost može biti izazovna. Bez obzira na situaciju, pronađite utjehu fokusirajući se na ono što možete učiniti za sebe i kako možete rasti.

Povezivanje s nekim ko vas razumije i vidi može smanjiti osjećaj izolacije. Međutim, nemojte se bojati prekinuti veze koje vas čine usamljenim, jer je bolje biti sam nego u vezi u kojoj se osjećate sami.

Ultra magazin

Najbolji način da iskoristite energiju ovog supermjeseca je da pronađete ravnotežu između strasti i razuma. Ovaj period može vam pružiti hrabrost da napravite velike korake u karijeri, odnosima ili ličnom razvoju, ali samo ako mudro usmjerite svoju energiju. Umjesto da dozvolite da vas impulsi Ovna povedu u sukobe, fokusirajte se na preuzimanje kontrole nad svojim životom kroz promišljene akcije.

Iskoristite ovaj supermjesec da progovorite o stvarima koje vas muče, ali ne dozvolite da vas ponesu emocije u trenucima bijesa. Ovan je znak lidera, a ovaj Mjesec vam daje snagu da postavite granice i izrazite svoje želje bez straha. Međutim, ne zaboravite biti oprezni u trenucima kad je komunikacija ključna – posebno u vezi s karijerom i važnim ličnim odnosima.

Evo šta možete očekivati od nadolazećeg punog mjeseca u Ovnu, u zavisnosti od vašeg sunčevog, mjesečevog ili podznaka. (Nemojte propustiti da pročitate i za vaš podznak!)

Ovan: Energija samopotvrđivanja

Za Ovnove, ovaj pun mjesec će naglasiti prvu kuću identiteta. Očekujte da se suočite s pitanjem da li je mlađa verzija vas ponosna na osobu koja ste postali. Razmislite o tome koliko ste se razvili tokom proteklog lunarnog ciklusa. Da li ste zadovoljni svojim izgledom, ponašanjem i samopercepcijom? Ako niste, iskoristite ovaj supermjesec da ponovo pronađete svoju unutrašnju snagu i ljubav prema sebi.

Bik: Poštovanje unutrašnjeg rada

Bikovima će pun mjesec u Ovnu osvijetliti dvanaestu kuću podsvijesti. Posljednjih šest mjeseci mogli ste raditi na sebi, možda kroz terapiju, meditaciju ili brigu o emocionalnom zdravlju. Ovo je vrijeme da se ponosite postignutim i da prepoznate snagu koja dolazi iz vašeg unutrašnjeg rasta.

Blizanci: Vrijeme za osvježavanje prijateljstava

Blizanci će osjetiti uticaj u jedanaestoj kući prijateljstva. Ova lunacija će vas podsjetiti da razmislite o svom društvenom krugu – ko vas podržava, a ko vas koči? Možda ste posljednjih mjeseci stekli nove prijatelje, dok ste s nekima izgubili kontakt. Fokusirajte se na one koji vas motivišu i podstiču na rast.

Rak: Karijera u fokusu

Rakovi će osjetiti uticaj punog mjeseca u Ovnu u svojoj desetoj kući karijere i statusa. Ovo je trenutak kada bi vaši napori na profesionalnom planu mogli kulminirati. Razmislite o tome koliko ste napredovali u proteklih šest mjeseci i da li ste ostvarili ciljeve koje ste sebi postavili. Ako osjećate da vas prepreke ometaju, iskoristite ovaj supermjesec da se oslobodite sumnji i fokusirate na dalje ostvarivanje svojih ambicija. Pripremite se da dobijete priznanje za svoj trud.

Ultra magazin

Lav: Otkrivanje novih perspektiva

Lavovima će ovaj pun mjesec osvijetliti devetu kuću obrazovanja i duhovnog rasta. Posljednjih šest mjeseci možda ste istraživali nove ideje, učili nešto novo ili istraživali dublje duhovne uvide. Sada je vrijeme da sagledate kako su vas ova nova iskustva promijenila. Da li ste proširili svoje vidike i otvorili se za drugačije poglede na svijet? Iskoristite energiju ovog supermjeseca da dalje razvijate svoju ličnu filozofiju i povezujete se s novim mogućnostima.

Pročitaj

Djevica: Transformacija i rast

Djevice će osjetiti pun mjesec u Ovnu u osmoj kući transformacije i intimnosti. Ovaj period može donijeti emocionalnu dubinu i priliku za lični preobražaj. Posljednjih šest mjeseci možda ste radili na prevazilaženju starih obrazaca ponašanja, strahova ili emotivnih blokada. Ovo je vrijeme da vidite koliko ste se promijenili. Prihvatite nove verzije sebe, bilo da su one vezane za vaš emotivni život ili finansijske ciljeve. Očekujte novi osjećaj snage i slobode.

Vaga: Balans u odnosima

Pun mjesec u Ovnu će osvijetliti vašu sedmu kuću partnerstava. Ovo je idealan trenutak za preispitivanje dinamike u vašim odnosima. Da li su vaši odnosi balansirani i ispunjavajući? Možda ćete osjetiti potrebu da preispitate granice i očekivanja u vezi s partnerom, prijateljima ili poslovnim saradnicima. Ako ste spremni na promjene, sada je pravo vrijeme da izgovorite ono što vam je na srcu i donesete odluke koje će unaprijediti vaše odnose.

Škorpija: Obnavljanje zdravlja i rutina

Škorpijama će pun mjesec u Ovnu aktivirati šestu kuću svakodnevnih navika, zdravlja i rada. Ovaj period vas može navesti da preispitate svoju dnevnu rutinu i način na koji brinete o svom zdravlju. Da li su vaši svakodnevni rituali produktivni ili vas iscrpljuju? Ovaj supermjesec je savršen trenutak da unesete promjene koje će poboljšati vaš život. Posvetite se svojim fizičkim i mentalnim potrebama kako biste se osjećali snažno i uravnoteženo.

slow travel
Ultra magazin

Strijelac: Istraživanje radosti i kreativnosti

Strijelci će osjetiti pun mjesec u svojoj petoj kući radosti, kreativnosti i romantičnih veza. Posljednjih šest mjeseci možda ste istraživali svoje strasti, hobije ili ljubavni život. Sada je vrijeme da se osvrnete na to koliko ste uživali u tim iskustvima. Da li ste pronašli način da izrazite svoju kreativnost i uživate u životu? Ako niste, iskoristite energiju ovog supermjeseca da unesete više radosti u svoju svakodnevicu i otvorite se za nove romantične ili kreativne prilike.

Jarac: Fokus na porodicu i dom

Jarčevima će pun mjesec u Ovnu donijeti energiju u četvrtu kuću doma i porodice. Ovo je trenutak kada biste mogli preispitati svoj privatni život i odnose sa članovima porodice. Da li vaš dom pruža podršku i osjećaj sigurnosti? Možda ćete osjetiti potrebu da unesete promjene u svojoj kućnoj dinamici ili stvorite dublje veze s voljenima. Iskoristite ovaj period da postavite temelje za emocionalno stabilniji i sigurniji dom.

Vodolija: Komunikacija i izražavanje

Vodolije će osjetiti uticaj punog mjeseca u trećoj kući komunikacije. Posljednjih šest mjeseci možda ste radili na unapređenju svojih komunikacijskih vještina ili se fokusirali na veze s bližnjima, poput braće, sestara i susjeda. Ovo je pravo vrijeme da se osvrnete na svoje interakcije i vidite koliko su se vaši odnosi poboljšali. Iskoristite energiju ovog supermjeseca da se još bolje izražavate i jasno komunicirate svoje ideje i osjećanja.

Ribe: Stabilnost u vrijednostima

Ribe će osjetiti uticaj punog mjeseca u Ovnu u drugoj kući finansija i vrijednosti. Posljednjih šest mjeseci možda ste radili na stvaranju stabilnije finansijske situacije ili preispitivanju onoga što vam je zaista važno u životu. Ovaj supermjesec vas poziva da prepoznate koliko ste napredovali na putu ka finansijskoj sigurnosti i samopouzdanju. Vrijeme je da uživate u plodovima svog rada i nastavite graditi stabilnu i prosperitetnu budućnost.

Pročitaj mjesečni horoskop za oktobar.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum