Trenutno čitaš
Šta gledati ovog vikenda? Predlažemo ove 4 nove serije.

Šta gledati ovog vikenda? Predlažemo ove 4 nove serije.

Disclaimer, serije
Branding konferencija
Branding konferencija

Jesen 2024. donosi uzbudljive nove serije koje će nas prikovati za ekrane, bilo da si ljubitelj misterioznih drama, špijunskih trilera, modne ikonografije ili satire filmske industrije. U nastavku ti predstavljamo četiri nova naslova koja ne želiš propustiti.

Ove serije, iako žanrovski različite, nude sve što ti je potrebno za dobar jesenji binge-watch – misterije, akciju, modu i humor.

Disclaimer – Apple TV+ (od 11. oktobra)

Zašto proslavljena novinarka Catherine Ravenscroft u ranim jutarnjim satima spaljuje knjigu u svom sudoperu? Adaptacija romana Renée Knight režirana od strane Alfonsa Cuarona, ova zagonetna priča vodi nas kroz flešbekove i različite perspektive, istražujući kako tragedija i sebičnost oblikuju živote. U glavnim ulogama su Cate Blanchett i Kevin Kline, a radnja prati Catherine koja se suočava s bolnim sjećanjima i moralnim dilemama. Kroz složenu mrežu događaja, otkriva se priča o tome kako s godinama prilagođavamo sjećanja verziji koja nam omogućava da živimo s našim odlukama. Ova serija obećava sofisticiranu i emocionalno nabijenu priču koja će te ostaviti bez daha.

Citadel: Diana – Prime Video (od 10. oktobra)

Citadel, špijunska franšiza koja je osvojila gledatelje prošle godine, vraća se s novom misijom. Ovog puta priča se širi u Italiju, gdje se organizacija Manticore suočava s teškom konkurencijom. Matilde De Angelis briljira u ulozi Diane Cavalieri, agentice Citadel s ličnim računom za poravnanje. Naoružana nevjerovatnim vještinama, ona se infiltrira u organizaciju kako bi je uništila iznutra. Ova serija kombinuje brz tempo, oštru akciju i žestoke borbe, dok Diana vodi rat protiv mračne kriminalne sile. Ako ti se svidjela prva sezona, ova serija je nezaobilazna.

In Vogue: The 90s – Disney+ (od 13. septembra)

Ova dokumentarna serija vodi nas kroz ikoničnu eru 90-ih, istražujući kako je modni svijet oblikovao pop kulturu. Anna Wintour, urednica Voguea, zauzima centralno mjesto, dok serija istražuje početak ere supermodela, dolazak Kate Moss, te kako su globalni događaji poput pandemije AIDS-a ostavili trajan utisak na industriju. Iako nije prepuna drame, ova serija je besprijekorno stilizovana i savršeno kurirana, baš poput samog magazina. Ako voliš modu i uživaš u nostalgičnim povratcima u prošlost, In Vogue: The 90s biće prava poslastica.

Pročitaj
Pickbox

The Franchise – HBO/Max (od 7. oktobra)

Nova satirična serija “The Franchise” pruža neobičan, duhovit uvid u haotičan svijet filmske industrije, posebno onih franšiza koje često završe na margini uspjeha. U fokusu je ekipa koja pokušava održati popularnost superherojskog filma, suočavajući se s kreativnim nesuglasicama, produkcijskim problemima i pritiscima publike. Himesh Patel predvodi ekipu talentovanih glumaca, a režija Sama Mendesa obećava vizuelno upečatljive trenutke. Ova serija satirizujea filmski svijet, otkrivajući ne toliko glamuroznu realnost koja stoji iza kulisa velikih blockbustera.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum