Trenutno čitaš
Trebaju ti ideje kako da kombinuješ svoj omiljeni mantil? Imamo nekoliko prijedloga.

Trebaju ti ideje kako da kombinuješ svoj omiljeni mantil? Imamo nekoliko prijedloga.

mantil outfit
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Mantil je mnogo više od običnog komada odjeće. Njegova funkcionalnost, u kombinaciji s elegancijom, čini ga idealnim izborom za sve prilike.

Tradicionalni mantil dolazi u bež nijansi koja se lako uklapa u svaki outfit. Raskopčan mantil lako naglašava ležerne siluete, dok nošenje pojasa naglašava struk i stvara sofisticiranu siluetu koja podsjeća na glamur inspirisan divama poput Sophie Loren i Audrey Hepburn.

Prvobitno su dizajnirani za britanske vojnike tokom Prvog svjetskog rata. Thomas Burberry, osnivač renomirane modne kuće Burberry, zaslužan je za stvaranje mantila koristeći vodootpornu tkaninu. Tokom vremena, mantil je evoluirao iz vojne opreme u modni fenomen, zahvaljujući holivudskim zvijezdama koje su ga popularizovale u klasičnim filmovima.

mantil outfit
Getty

Danas mantil zadržava svoju chic i funkcionalnu prirodu, ali moderne verzije nude trendi alternative. Skraćeni krojevi, sjajne kožne završne obrade i umetci s uzorkom donose osvježenje u klasičnu siluetu. Bez obzira na stil, mantil je obavezna stavka u svakoj garderobi.

Mantil donosi sjaj čak i najopuštenijim odjevnim kombinacijama, poput sportskog izgleda s tajicama. Ova kombinacija pokazuje kako mantil može dodati dašak sofisticiranosti, čak i u svakodnevnim outfitima.

mantil outfit
Instagram/@_jessicaskye

Magija mantila leži u njegovoj svestranosti. Upari dugi mantil s kardiganom i farmerkama za bezvremenski izgled koji možeš nositi bilo gdje. Ova klasična kombinacija savršena je za svakodnevne prilike, dok mantil donosi dašak stila.

mantil outfit
Instagram/@kristincabat

Za ležerniji izgled, kombinuj mantil sa širokim farmerkama. Ako si ljubiteljka preppy stila, kombinuj ga s plavom košuljom. Platnene pantalone i kožne mokasinke dodatno će naglasiti lagan i prozračan izgled.

Pročitaj
Swarovski

mantil outfit
Getty
mantil outfit
Getty

Za elegantnije dane, mantil možeš kombinovati sa mini suknjom i štiklama ili mokasinama. Ova kombinacija daje savršenu ravnotežu između sofisticiranosti i udobnosti, čineći te spremnom za svaku priliku.

mantil outfit
Instagram/ @dawn.tan
mantil outfit
Instagram/francescasaffari

Ne zaboravi na dodatke! Odaberi komade u jarkim nijansama da svom outfitu dodaš dozu razigranosti. Ova verzija sa crvenim detaljima može biti savršen završni dodir. Razmisli i o čokoladno smeđoj boji kao alternativi klasičnoj bež, koja će tvom izgledu dodati dašak sofisticiranosti.

mantil outfit
Getty
mantil outfit
Getty

Bez obzira na to kako ga stilizuješ, mantil ostaje simbol elegancije i praktičnosti, savršeno se uklapajući u svaku priliku. Uživaj u njegovoj bezvremenskoj privlačnosti i neka bude ključni dio tvoje jesenske garderobe!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum