Trenutno čitaš
Kratke plisirane suknje su apsolutni hit ove sezone! Kako ih nositi?

Kratke plisirane suknje su apsolutni hit ove sezone! Kako ih nositi?

plisirane suknje
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Modni svijet je ove sezone dočekao veliki povratak kratkih plisiranih suknji, koje su preplavile ulice modnih metropola i društvene mreže. Ovaj komad odjeće, popularan u 90-im, ponovo je postao neizostavan dio garderobe svih ljubiteljki mode.

Zašto je kratka plisirana suknja tako posebna? Odgovor je jednostavan – ona kombinuje mladalačku energiju, sofisticiranost i slobodu pokreta, čineći je savršenim izborom za svaku priliku.

Plisirana suknja, sa svojim slojevitim naborima i fluidnošću, unosi dinamiku u svaki stajling. Ove sezone, kratka verzija plisea vladala je pistama, a modni dizajneri su je predstavili u različitim varijacijama – od klasičnih crnih do šarenih i uzoraka poput kariranog. Ovaj kroj ne samo da dodaje volumen i teksturu, već naglašava struk i stvara elegantnu siluetu, dok njena kratka dužina dodaje dozu lepršavosti i smjelosti.

Kako nositi kratku plisiranu suknju ove jeseni?

Ono što je posebno privlačno kod kratkih plisiranih suknji je njihova svestranost. Mogu se kombinovati na mnogo različitih načina, u zavisnosti od prilike i ličnog stila. Evo nekoliko ideja kako da ih stilizuješ ove jeseni.

Plisirana suknja + oversize džemper

Upari kratku plisiranu suknju sa predimenzioniranim džemperom za opušten, ali chic izgled. Ova kombinacija savršeno balansira ženstvenost i udobnost, idealna za hladnije dane.

Plisirana suknja + košulja i blejzer

Ako želiš elegantniji look, kratka plisirana suknja sa bijelom košuljom i blejzerom stvara savršen poslovni stajling. Dodaj klasične čizme ili elegantne salonke i spremna si za sastanak.

Plisirana suknja + kožna jakna

Za one koji vole edgy stil, kombinacija plisirane suknje i kožne jakne je nepogrešiva. Ovo je moderan i drzak izgled koji se može nositi i tokom dana i uveče.

Plisirana suknja + patike za urbani look

Ako više preferiraš ležernu i sportsku estetiku, plisiranu suknju možeš kombinovati sa patikama i jednostavnom majicom ili duksericom. Ovaj look je savršen za gradske avanture i šetnje, dok i dalje zadržava dozu šarma.

Ne zaboravi na detalje! Modni aksesoari poput čizama iznad koljena, šešira ili statement torbi mogu dodatno pojačati efekat kratke plisirane suknje. Dodavanje jarko obojenih ili leopard detalja može unijeti dozu smjelosti u stajling, dok neutralne nijanse omogućavaju suptilniji i elegantniji pristup.

Bez obzira na to da li imaš minimalistički ili eksperimentalni stil, kratka plisirana suknja pruža beskrajne opcije za izražavanje kroz modu. Ona je komad koji možeš nositi i tokom dana, u opuštenim varijantama, ali i u večernjim izlascima, uz par visokih potpetica i elegantne modne dodatke. Uz to, pristaje svima – bilo da imaš izraženiji struk ili želiš dodati malo volumena svojoj figuri.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

naslovna fotografija: lissyroddyy

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum