Trenutno čitaš
Pomračenja u astrologiji: Kako veliki kosmički događaji mijenjaju našu sudbinu?

Pomračenja u astrologiji: Kako veliki kosmički događaji mijenjaju našu sudbinu?

pomračenja

Astrologija se često doživljava kao vodič za našu duhovnu putanju, a pomračenja Sunca i Mjeseca zauzimaju posebno mjesto u ovom mističnom okviru. Ovi kosmički događaji, koji se dešavaju nekoliko puta godišnje, mnogima su simboli sudbinskih trenutaka koji nose snažne promjene i preokrete u životima.

Pomračenja nisu obični astronomski fenomeni – u astrologiji, ona predstavljaju ključne prekretnice, događaje koji nas približavaju onome što „trebamo“ raditi u ovom životu. Ali šta tačno čini pomračenja toliko važnim, i koje promjene možemo očekivati tokom sljedećih sezona pomračenja?

Ultra magazin

Šta su pomračenja Sunca i Mjeseca?

U svojoj osnovi, pomračenja su moćni mladi i puni mjeseci – ali na steroidima. Pomračenje Sunca uvijek se dešava za vrijeme mladog mjeseca i donosi prilike za nove početke. Međutim, za razliku od običnog mladog mjeseca, pomračenje Sunca stvara drastične promjene koje mogu biti uznemirujuće na početku, ali imaju za cilj da nas pomjere bliže našoj sudbini. Sa druge strane, pomračenje Mjeseca je pun mjesec koji donosi završetke, oslobađanje i transformaciju – često dramatične i iscrpljujuće, ali neophodne za lični rast.

Zašto su pomračenja toliko važna?

Pomračenja su usko povezana sa sjevernim i južnim čvorovima, poznatim i kao Lunarni čvorovi sudbine. Ovi čvorovi predstavljaju tačke na nebu koje označavaju putanju duše kroz prošlost i budućnost. Dok je sjeverni čvor simbol evolucije duše, onoga što treba da naučimo i integrišemo, južni čvor predstavlja teret prošlih iskustava i onoga što treba da ostavimo iza sebe. Pomračenja aktiviraju ove čvorove, otvarajući vrata velikim promjenama koje su predodređene u našim životima.

Kada pomračenje pogodi vaš astrološki znak, može se dogoditi nešto što će vam zauvijek promijeniti tok života. Možda ćete napustiti posao, odlučiti se za razvod, preseliti se u drugi grad ili čak drugu državu, ili započeti potpuno novu karijeru. Ovi momenti nisu slučajni – oni su trenuci sudbine.

Ultra magazin/pinterest

Sezona pomračenja jeseni 2024. počela je 17. septembra pomračenjem mjeseca u Ribama. Nakon toga slijedi pomračenje Sunca 2. oktobra 2024. u Vagi.

Pomračenja su poput zamjenskih znakova i često učimo kako i šta trebamo promijeniti da bi se naši životi mogli brže razvijati. Pomračenje može donijeti dobre ili negativne događaje, ovisno o tome šta aspektuje u vašoj natalnoj karti. Pomračenje je često dramatično, otkriva važne informacije ako aspektuje značajnu tačku u vašoj karti i može predstaviti vijesti koje se odnose na neke od najznačajnijih događaja u životu.

Neočekivane informacije često izlaze na vidjelo pod energijom pomračenja, a u ovom trenutku nešto može biti potpuno pomračeno iz (ili u) vašeg života. Energija pomračenja počinje u sedmicama prije pomračenja i traje najmanje mjesec dana, ako ne i mnogo duže.

Pročitaj

Šta raditi (i ne raditi) tokom sezone pomračenja

Pomračenja mogu donijeti haos, ali to nije razlog za paniku. Evo nekoliko savjeta kako se nositi sa ovim intenzivnim periodima:

Ne paničite. Promjene su neizbježne tokom pomračenja, ali one su često nužne za vaš rast.
Nemojte manifestovati. Iako su mnogi navikli da tokom mladog mjeseca manifestuju nove želje, energija pomračenja je previše haotična za takve rituale.
Idite s tokom. Pomračenja su trenuci kada univerzum preuzima volan. Pustite stvari da se odvijaju prirodno i ne pokušavajte previše kontrolisati situaciju.
Imajte vjeru. Univerzum vam donosi ono što vam je potrebno, čak i ako vam se u tom trenutku čini zbunjujuće ili stresno.

Pomračenja donose snažne promjene na globalnom i ličnom nivou. Ovi kosmički događaji imaju sposobnost da nas primoraju da se suočimo sa onim što smo izbjegavali i da napravimo značajne korake ka sudbini. Bez obzira na to koliko mogu biti izazovna, ona su prilika za rast i evoluciju – i to na najdubljem nivou naše duše.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum