Trenutno čitaš
Dolce & Gabbana lansira parfem za pse, ipak neki veterinari negoduju

Dolce & Gabbana lansira parfem za pse, ipak neki veterinari negoduju

dolce & gabbana parfem za pse

Poznata italijanska modna kuća Dolce & Gabbana nedavno je najavila Fefé – „mirisnu maglu“ za glamurozne pse, sa notama ylang-ylanga, mošusa i sandalovine. Miris je nazvan i inspirisan minijaturnom pudlom osnivača Domenica Dolcea.

“Poprskajte Fefé na ruke ili na četku i nastavite trljanjem ili četkanjem krzna vašeg psa od sredine tijela prema repu kako biste mu pružili trenutak mirisnog maženja”, savjetuju iz modne kuće. “To je olfaktorno remek-djelo.”

Proizvod se prodaje po cijeni od 105 dolara za 100 mililitara, a kupci će uz kupovinu dobiti i ekskluzivnu ogrlicu za pse Dolce & Gabbana. Samu bočicu gotovo sigurno treba držati van dohvata bilo kakvih energičnih štenaca – napravljena je od „zelenog lakiranog stakla“ sa „jarko crvenim metalnim čepom i dragocjenom 24-karatnom pozlaćenom šapom“.

Miris je bez alkohola, a modna kuća insistira da je proizvod provjeren i potpuno bezbjedan za pse.

“Kroz priznanje usklađenosti s protokolom koji je dodijelio Bureau Veritas Italia, kompanije koje učestvuju pokazuju svoju osjetljivost u kreiranju proizvoda koji osiguravaju sigurnost i poštovanje životinja, u skladu sa utvrđenim standardima”, navodi Dolce & Gabbana u izjavi u kojoj je najavljeno lansiranje parfema.

Na web stranici se može pohvaliti da je miris „certifikovan za Safe Pets Cosmetics“ i „odobren od strane veterinara“. Međutim, ne slažu se svi stručnjaci za životinje, a neki ističu načine na koje je miris važniji za pse nego za ljude.

“Psi se oslanjaju na svoj njuh da bi komunicirali sa svojim okruženjem, kao i sa ljudima i drugim životinjama u njemu”, rekla je Alice Potter, viši naučni službenik u RSPCA, prenosi CNBC. “Stoga savjetujemo da izbjegavate proizvode jakog mirisa poput parfema ili sprejeva, pogotovo jer neki mirisi mogu biti zaista neugodni za pse.”

Svakako, beauty tržište za kućne ljubimce je u procvatu. Procijenjeno na 1,44 milijarde dolara 2024. godine, očekuje se da će tržište parfema za kućne ljubimce dostići 2,26 milijardi dolara do 2034. godine, prema istraživanju Quince Markets Insights u članku objavljenom na LinkedInu.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum