Trenutno čitaš
Snima se biografski film po memoarima Britney Spears

Snima se biografski film po memoarima Britney Spears

Britney Spears

Nakon konkurentne aukcije, Universal Pictures je dobio filmska prava za najprodavanije memoare Britney Spears “Žena u meni”, koji su prodati u više od 2,5 miliona primjeraka od objavljivanja prošlog oktobra.

Ugovor o pravima navodno je zainteresovao Margot Robbie i Plan B Brada Pitta, Sony, Warner Bros, Fox, Disney i Netflix.

Britney spears The woman in me memoari
GettyImages

Marc Platt, producent iza filmova Wicked i La La Land, produciraće film, a Jon M. Chu (Crazy Rich Asians, In the Heights) režirati.

Sama Britney Spears je proslavila vijesti na X: „Uzbuđena što ću podijeliti sa svojim fanovima da radim na tajnom projektu s #MarcPlattom. Uvijek je snimao moje omiljene filmove…”

U svojim memoarima, Britney Spears, 42, opisuje svoj put od “Kluba Mickey Mouse” do svjetske pop zvijezde i detaljno opisuju svoje borbe s konzervatorstvom koje su okončane 2021.

Memoari, čija je prodaja povećana audio-knjigom koju je ispričala Michelle Williams, takođe otkriva da je Spears abortirala dok je izlazila sa Justinom Timberlakeom prije više od 20 godina.

Muzički biografski filmovi su jedan od najpopularnijih holivudskih žanrova posljednjih godina, s nedavnim filmovima o Elvisu, Eltonu Johnu, Amy Winehouse i Bobu Marleyu.

Predstojeća izdanja uključuju A Complete Unknown, s Timothéejem Chalametom kao Bobom Dylanom, i biografski film o Michaelu Jacksonu koji bi trebao izaći sljedeće godine.

Pročitaj
Gospodar prstenova

Beatlesi su takođe spremni da dobiju tretman na velikom ekranu ne samo jednom, već po jedan iz perspektive svakog člana benda. Predvodnik ludo ambicioznog kinematografskog poduhvata je Sir Sam Mendes, Oskarom nagrađen režiser koji stoji iza filmova poput American Beauty, 1917, i dva Jamesa Bonda, Skyfall i Spectre.

Sada je veliko pitanje ko će glumiti samu pop ikonu, Britney Spears?

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum