Trenutno čitaš
Osvježavajuća poslastica: Kako napraviti savršen voćni mousse?

Osvježavajuća poslastica: Kako napraviti savršen voćni mousse?

mousse
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Zamisli savršenu toplu veče s laganim, osvježavajućim desertom koji topi sve brige. Voćni mousse je upravo to, a mi znamo kako ga pripremiti i to na jednostavan način.

Sastojci:

  • ¾ šolje svježeg ili smrznutog voćnog pirea (koristi svježe ili smrznuto voće, pire u procesoru hrane, blenderu ili mlinu, po potrebi ukloni kožicu ili sjemenke propuštanjem kroz sito)
  • 2 šolje slatke pavlake
  • 200ml zaslađenog kondenzovanog mlijeka
  • Prstohvat morske soli
  • Svježe voće za ukras (opciono)
mousse
Foto: Pinterest

Priprema:

Umuti vrhnje za šlag i zaslađeno kondenzovano mlijeko. U voćni pire dodaj prstohvat soli, a zatim lagano umiješaj voće u mješavinu kreme/kondenzovanog mlijeka.

Pokrij plastičnom folijom i ohladi najmanje 2 sata ili preko noći. Prethodno ovu poslasticu kašikom prelij u posude za posluživanje. Ukrasi svježim voćem mousse i uživaj u savršenom desertu!

U ovom receptu, koristimo slatko kondenzovano mlijeko iz posebnog razloga – svaki ostatak moussa možeš zamrznuti i uživati u kremastom, domaćem sladoledu. Tečna tekstura i mliječni proteini iz kondenzovanog mlijeka čine da mousse ostane savršeno mekan čak i kad je zaleđen.

Pročitaj
krem supa od bundeve, 5 recepata

 

Naslovna fotografija: shavvana

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum