Trenutno čitaš
Pečeni Brie sa voćem i timijanom

Pečeni Brie sa voćem i timijanom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Uživanje u hrani često postaje istinsko putovanje kroz ukuse, a spojevi koji se čine neobični često kriju najplemenitije gastronomske doživljaje. Jedan takav spoj, koji na prvi pogled može izgledati neobično, ali nosi sa sobom iznenađujuće bogatstvo ukusa, jeste spoj Brie sira sa voćem i džemom.

Ova kombinacija nosi eleganciju francuske kuhinje spojenu sa slatkim notama voća, stvarajući savršenu harmoniju između kremastog sira i voćnih nijansi.

Foto: womansworld.com

Sastojci:

  • Kriške hrskavog francuskog hljeba
  • Brie sir okrugli od 250 grama
  • Svježi listovi timijana
  • 4 svježe smokve, narezane na četvrtine
  • 3 kašike džema od smokve ili po želji
  • Med zagrijani

Priprema:

Zagrijati rarnu na 180 stepeni Celzijusa. Stavi kriške francuskog hjleba na lim za pečenje u jednom sloju. Obje strane svake kriške premazati sprejom za kuhanje. Peći, okrećući, dok se ne tostiraju, oko 3 minute sa svake strane.

Pročitaj
limunada

Napraviti 12 proreza na vrhu Brie sira; ubaciti listove timijana. Staviti Brie u posudu za pečenje i peći dok ne omekša, 10 do 12 minuta.

Oko sira rasporediti tostirane kriške hljeba. Dodati džem i smokve na vrg sira, pa preliti medom. Uživaj tako što ćeš umočiti kriške hljeba u sir.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum