Priprema ukusnih predjela može biti prava umjetnost, a jedan od najboljih načina da impresioniraš svoje goste je da ih poslužiš nečim jednostavnim, ali prefinjenim. Datule punjene sirom i orasima su upravo takvo jelo koje će oduševiti čulo ukusa.
Ovaj spoj slatkastih datula, kremastog sira i hrskavih oraha pružiće savršen balans okusa i tekstura. Evo jednostavnog recepta!
Sastojci:
- 20 datula
- 100 g kozjeg sira (ili nekog drugog po želji)
- 50 g oraha, sjeckanih
- Svježi peršin za dekoraciju
Priprema:
Nasjeckaj krupno orahe i stavi sa strane. Ovo će biti hrskava nota koja će obogatiti svaki zalogaj.
Otvorite svaku datulu, pažljivo zasijecite po sredini i ukloni košticu. Umutite kozji ili neki drugi izabrani sir dok ne postane glatko i kremasto.
Neka svaka datula bude mala posuda za ukusnu smjesu. Napunite svaku datulu kašičicom sira i dobro je utisni. Pospi sjeckane orahe preko svake datule za hrskavost i bogatstvo ukusa.
Za kraj, dekoriši svježe sjeckanim peršinom za svežinu i malo boje. Aranžiraj ih na lijepom tanjiru i posluži svojim gostima.
Ovaj recept ne samo da je brz i jednostavan, već će i oduševiti tvoje goste ukusom i izgledom. Prijatno!