Trenutno čitaš
9 neizgovorenih želja muškaraca kako žele da se tretiraju u vezi

9 neizgovorenih želja muškaraca kako žele da se tretiraju u vezi

Young Lions
Young Lions

Ako dekodiranje želja muškarca izgleda kao neodgonetljiva zagonetka, niste jedine. Muškarci se često etiketiraju kao vrlo jednostavni. Međutim, ovakva jednostavnost često proizlazi iz njihove oklijevajuće sklonosti da otvoreno izraze svoje potrebe i emocije.

Razni faktori, od društvenih normi, medija, odgoja do borbe s emocionalnom komunikacijom ili straha od otkrivanja ranjivosti, mogu dovesti do takvih rezervisanih stavova, uvjerenja, misli i emocija kod muškaraca. Ovaj izostanak komunikacije često rezultuje nesporazumima i napetostima u ljubavnim vezama.

Pinterest

Ovo je 9 skrivenih želja koje muškarci imaju, ali možda oklijevaju izjasniti se u ljubavnoj vezi:

Priznanje

Poštovanje ima različito značenje za oba pola. Muškarci često poistovjećuju poštovanje s ljubavlju. Priznavanje njegovih rješenja, ideja, prijedloga, čak i ako tražiš samo empatiju, može se smatrati oblikom potvrde i priznanja. Tako da ti savjetujemo da svom muškarcu češće odaš priznanje za njegove ideje, rješenja, gestove. Pohvali ga, muškarci to vole.

Cijenjenje pomoći i podrške

Tvoja nezavisnost, uspjeh i znanja, sposobnosti i vještine ne umanjuju njegovu želju da pomaže i podrži. Prihvatanjem njegovih gesti pomoći i podrške dopuštaš da ti on pokaže brigu, razumijevanje i podršku, a muškarac će se osjećati kao da doprinosi tebi i tvom životu.

Lični prostor

Potreba za ličnim prostorom nije samo stereotip. Svaka osoba, bez obzira na pol, zahtijeva trenutke samoće, brige o sebi, vremena za sebe. Poštovanje tog prostora jača vezu.

Foto: Pinterest

Potvrde i komplimenti

Muškarci cijene komplimente koliko i žene. Izražavanje divljenja, komplimenata, pohvala i potvrda jača samopouzdanje muškarca i učvršćuje vezu.

Raznolikost u intimnosti

Intimnost igra veliku ulogu u vezama. Prihvatanje raznolikosti osigurava živahnu povezanost i obnavlja strast. Opuštanje pred partnerom i spremnost da istražujete svoja tijela, različite poze, spremnost da probate nove stvari i uvedete novine u spavaću sobu muškarci cijene.

Pročitaj

Recipročna inicijativa

Uspostavljanje povjerenja kroz inicijativu i jedne i druge strane u vezi može umanjiti strahove od odbijanja. To je osnažujuće i može biti osvježavajuća promjena u dinamici. Slobodno predloži muškarcu neke nove aktivnosti, hobije, gestove, događaje, mjesta, novitete i iniciraj i ti sve što misliš da bi doprinijelo boljoj i kvalitetnoj vezi, emotivnom, društvenom i seksualnom životu.

Instagram/vanityfair

Spontanost i optimizam

Prihvatanje spontanosti, otvorena komunikacija i optimizam pokazuju iskrenost i podstiču motivaciju i lični rast i razvoj partnera. Muškarci cijene iskrenost i vole neočekivano i spontano.

Povjerenje

Povjerenje je važno za oba partnera. Ako sumnjaš u njegove namjere, odluke, akcije, djela, riječi, to može narušiti vezu. Vjerovanje u njega jača vezu. Daj mu do znanja da mu vjeruješ.

Druženje, a ne samo partnerstvo

Prihvatanje njegovih osobina i podrška u svemu jača vaše prijateljstvo u vezi. On očekuje da staneš uz njega, da ga braniš, da mu vjeruješ, da ga saslušaš, baš kao pravi prijatelj.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum