Trenutno čitaš
9 kreativnih načina da stilizuješ sve prazne uglove u svom domu

9 kreativnih načina da stilizuješ sve prazne uglove u svom domu

9 kreativnih načina

U svakom enterijeru postoje prazni uglovi koji čekaju da budu iskorišteni. Umjesto da ih zanemarimo, pretvorimo ih u funkcionalne i estetski privlačne prostore pomoću ovih kreativnih savjeta stilizovanja.

Kako najbolje iskoristiti prazne uglove u prostoru?

Kućna kancelarija u uglu

Postavljanje udobnog radnog stola u prazan ugao omogućava da iskoristiš prostor na najbolji način. Odabir stola koji odgovara dimenzijama kutka i stilu ostatka prostorije ključno je za postizanje uravnoteženog i estetski ugodnog izgleda. Dodavanje ukrasne lampe ne samo da stvara toplu atmosferu već i pruža dovoljno svjetla za produktivan rad.

9 kreativnih načina
Foto: ERICA DINES

Unesi prirodu u prostor

Unesi prirodu u svoj prostor dodajući biljke. One su savršen način da obogatiš prazne uglove enterijera i doneseš osvježavajući dah života. Paprat ili drugo zelenilo dodatno će obogatiti prostor svojom prisutnošću, stvarajući ugodnu atmosferu koja poziva na opuštanje i uživanje.

Foto: LESLEE MITCHELL

Dodaj stolicu u prazan ugao

Stavite stolicu u prazan ugao koja će služiti kao dekor, ali i dodatno sjedište kada imaš goste.
9 kreativnih načina
Foto: LESLEE MITCHELL

Statement lampa

Osiguraj dovoljno svjetla u praznom uglu postavljanjem prekrasne lampe koja će istovremeno dodati stil i funkcionalnost. Statement lampa može biti sjajan izbor, dodajući dozu posebnosti i elegancije u prostor dok pruža svjetlost koja je potrebna za stvaranje ugodne atmosfere. Osim što će vizualno obogatiti prostor, lampa će pružiti dovoljno svjetla za čitanje, rad ili opuštanje u udobnosti doma.

9 kreativnih načina
Foto: EMILY FOLLOWILL

Skulpturalna stolica

Odluči se za  skulpturalnu stolicu koja će dodati arhitektonski karakter praznom kutu.

9 kreativnih načina
Foto: LESLEE MITCHELL

Obloženi stolovi

Postavi obloženi stol u prazan kutak i na taj način dodaj boju, uzorak i teksturu prostoru. To je savršen način za unijeti toplinu i ugodnu atmosferu u enterijer.

9 kreativnih načina
Foto: NICK MCGINN

Funkcionalni ulaz

Pretvori prazan kutak pored ulaznih vrata u funkcionalan ulaz dodavanjem malog stola, lampe i mjesta za odlaganje ključeva.

Pročitaj

Foto: ERICA DINES

Visoke vaze ili vaze neobičnog oblika

Odaberi vaze koje odražavaju tvoj stil i estetiku. Možda su to moderne staklene vaze ili rustikalne keramičke vaze sa zanimljivim uzorcima. Postavljanjem ovih vaza stvorićeš intrigantan vizualni element koji će privući pažnju i dodati dubinu prostoru, istovremeno naglašavajući visinu prostora i stvarajući utisak prostranosti.

Foto: LESLEE MITCHELL

Mali sto sa dekorom

Dodajte mali stol s jednim ili dva pažljivo odabrana komada dekora i stilizuj slobodan ugao na suptilan i elegantan način.

Foto: LESLEE MITCHELL

Iskoristi potencijal praznog prostora u svom domu da stvoriš funkcionalne, estetski privlačne prostore koji će oživjeti enterijer.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum