Trenutno čitaš
7 razloga zašto ti treba blog

7 razloga zašto ti treba blog

Bilo da studiraš, tražiš posao, radiš za nekoga ili si freelancer – bez sumnje trebaš izgraditi online prisustvo. Ali prisustvo samo na Behance-u ili Instagramu ti vjerovatno neće dati dovoljan nivo eksponiranosti. Upravo tu tvoj lični blog postaje ključan. Pored toga što će poslužiti kao odlična šansa da tvoji poslodavci ili budući klijenti vide tvoju vrijednost i kreativnost, proširiće i mrežu mnogo više nego da si na bilo kojoj društvenoj mreži, gdje su i svi ostali. 7 razloga zašto ti je neophodan blog, pročitaj u nastavku!

Foto: Unsplash

1. Daje ti kredibilitet

Uloženim trudom da napraviš svoju stranicu i predstaviš svijetu svoj rad na drugačiji način, doslovno pokazuješ ozbiljnost. Odlučka da se ne oslanjaš samo na društvene mreže, nego se dižeš na viši nivo je samo plus više za tvoj kredibilitet. Poslodavci uvijek vole ljude koji su kreativni; dok klijenti žele biti sigurni da ste profesionalni i znate šta radite.

2. Pomoći će ti da privučeš više ljudi

Na društvenim mrežama postoji velika šansa da se izgubiš u konkurenciji i da u moru svega jednostavno tvoj rad ne ispliva na površinu. Ali ako imaš svoj internet kutak, uz malo dobrog SEO-a i kombinacije ključnih riječi možeš brzo da iskočiš iz šablona. Imaš priliku da mnogo radiš na povećanju vidjljivosti u pretraživačima i samim tim kotiraš mnogo bolje od bilo koje konkurencije.

Foto: pexels

3. To je idealna prilika da pokažeš svoju ličnost

Zamisli da si ti proizvod, a website je prozor tvoje prodavnice. Šta želiš da ljudi vide kad te pronađu? Kakvu interakciju želiš od njih? Kakvu prvu impresiju ostavljaš? Biznis je oduvijek bio o ljudima, tako da slobodno pokaži svoj karakter i dopusti posjetiocima da se poistovjete sa tobom. Možeš da biraš da li ćeš da pišeš na način koji odgovara tebi ili ćeš dijeliti svoje fotografije i svog radnog prostora. Bilo šta što je prosto ti.

4. To je prilika da pokažeš svoje vještine…

Mnogim ljudima se jednostavno ne da da naprave svoj website, a razlog tome je najčešće to što ne znaju kako. Uz mnoge besplatne alate danas, kao što su Wix.com i Squarespace.com, koji već imaju šablone po određenim nišama, izrada website-a je lakša nego ikada.

Samim tim što odvajaš vrijeme da kreiraš svoju stranicu, pokazuješ svoju inteligenciju i kreativnost. Činjenica da pišeš svoje tekstove i uređuješ sve po svom ukusu pokazuje talenat.

5. … i da naučiš nove vještine

Pročitaj

Ok, pokrećeš stranicu. Sve super izgleda. Ali kako do prve konverzije? SEO? Marketing? Sve ove stvari će se pojavljivati i moraćeš da ih naučiš, ako hoćeš da tvoj blog opstane. Napokon ćeš izaći iz svoje zone komfora i ohrabriti se da naučiš nove vještine koje su ti ranije bile nepoznate.

6. Daje ti punu kontrolu

Ko zna u kom pravcu idu društvene mreže. Ili koliko će još trajati tvoja omiljena stranica gdje sada promovišeš svoj portfolio. Tvoja web stranica je garantovano tu. Tu je koliko god ti želiš da bude tu. I, kako ti napreduješ, napreduje i tvoja stranica. Ukratko – imaš potpunu kontrolu nad svojim online prisustvom.

7. Raste sa tobom

Možda ti za sada treba samo jednostavan portfolio-sajt, ali šta ako kasnije poželiš da prodaješ proizvode online? I što si duže online, to bolje – samo ćeš izgraditi kredibilitet sa pretraživačima kao što je Google i povećati svoje šanse da te pronađu oni koji su tebi važni sada, ali i za mnoge godine koje dolaze.

Izvor: creativeboom.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum