Trenutno čitaš
7 beauty trendova za proljeće

7 beauty trendova za proljeće

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Pripremamo se za novu sezonu i sastavljamo moodboard trendova šminkanja i stilizovanja kose. Proučili smo proljetno-ljetne revije brendova i odabrali glavna beauty rješenja za narednih šest mjeseci.

ŠTO SVJETLiJE I NEPAŽLJIVO

Jil Sander, Helmut Lang i Dries Van Noten zaključuju da će svijetli ajlajner u kombinaciji s prirodnom šminkom biti glavni trend ovog proljeća. Glavni (i ugodan) uslov biće odsustvo savršeno nacrtanih linija.

AKCENAT NA USNAMA

Trik koji se očekuje da ćemo izvoditi sa šminkom za usne su hrabro birane tamne ili trešnja nijanse. Max Mara, Carolina Herrera i Tod’s odlučili su da ne idu u polutonove i učinili su usne jedinim naglaskom na licu. “Maria Grazia Chiuri željela je da usne modela budu gotičke”, komentarisao je kreativni direktor šminke Diora Peter Philips, koji ih je obojio crnom olovkom, a zatim zasjenčio ih četkicom.

TRAKA ZA GLAVU IZ 90-tih

Ovog proljeća nećemo ostati bez volumena u kosi jer trake za glavu poput Schiaparellija, „plivačke“ kape poput Prade ili kožne poput onih iz Saint Laurenta to neće dopustiti. Slavimo još jedno otkriće s proljetnih sedmica mode – minimalističke proljetne trake za glavu, kao iz 90-ih. Modeli sa revija Givenchyja i Helmuta Langa isprobali su aksesoar sa uredno začešljanom kosom , a ovaj stil nam se definitivno sviđa.

ISTAKNUTE TREPAVICE

Da li ćemo lijepiti trepavice na unutrašnje i vanjske uglove očiju, poput modela na revijama Victoria Beckham i Giorgio Armani? Ne odustajemo ni od privlačne ideje koju je napravio vizažist Thomas de Kluyver sa cvjetnom verzijom i izložio umjetne trepavice od “latica ruže”. Ali ako je to sve to much rješenje za svaki dan može biti šminka sa maskarom u boji. Odaberi najsvjetliju nijansu i pažljivo oboji gornje i donje trepavice.

RUMENILO BOJE BRESKVE

Pročitaj

Naglasak na rumenilo u proljeće 2024. je na nijansi koju je Pantone nazvao glavnom bojom ove godine. Naglašavamo ne samo jagodice, već i područje sljepoočnica. Kako koristiti nijansu kao sjenilo ili olovku za oči, pogledaj Pat McGrath, koja je radila na revijama Versacea i Prade, a kako stvoriti lagani efekat, pogledaj MSGM.

AKO ĆEMO O FRIZURAMA ONDA ĆEMO O PLETENICAMA

U narednoj sezoni ćemo eksperimentisati sa kosom na sve moguće načine: praviti uredne (i ne tako uredne) pletenice, upletati trake i tkaninu u njih. Druga opcija bi mogla biti “ležerna pletenica”, kao što smo vidjeli na reviji Ann Demeulemeester. Life hack: plesti od sredine dužine kose, raščupati kosu, nanijeti gel za mokri efekat i postiže se željeni “nemar”.

DEKOR U KOSI U BALETSKOM STILU

Za one koji nisu spremni eksperimentirati s različitim preplitanjima kose, stilisti sa sedmica mode sezone proljeće-ljeto 2024. nude alternativu – dodatke u balletcore stilu. Vidjeli smo sjajne tijare koje su nosile manekenke na reviji Shushu/Tong, trake za glavu na lutkama sa revija Versace i Chanel i na kraju, šešir sa malim mašnama Simone Rocha. U uredne pletenice možeš isplesti vrpcu, odnosno “čipku” između pramenova – kako je predložila stilistica Lacey Redway, koja je radila iza pozornice na reviji Christian Siriano.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum