Trenutno čitaš
6 noviteta na HBO Max streaming platformi

6 noviteta na HBO Max streaming platformi

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

U ponudi nove HBO Max streaming platforme dostupan je veliki broj nagrađivanih i kultnih serija, najnovijih filmova i klasika, reality formata i sadržaja za djecu, uz još mnogo toga. U nastavku izdvajamo šest najaktualnijih naslova koji su premijerno dostupni na HBO Maxu, među kojima su potpuno nove serije, ali i nove sezone hit serija.

noviteti HBO
We Own This City

„Ovo je naš grad“ (We Own This City) je nova serija nastala prema knjizi Justina Fentona, reportera „Baltimore Suna“. Bilježi uspon i pad Radne skupine za praćenje oružja baltimorske policijske uprave te korupciju i moralni kolaps koji je snašao američki grad u kojem su se zagovarali politika zabrane droga i masovna hapšenja na račun stvarnog policijskog rada. Režiju potpisuje reditelj Reinaldo Marcus Green, a među autorima serije je David Simon, zaslužan i za kultnu HBO seriju „Žica“.

Nagrađivana crnohumorna serija „Barry“ (Barry), u kojoj depresivni plaćeni ubica (Bill Hader) doživi prosvjetljenje u karijeri kad otkrije opojni svijet pozorišne glume u L. A.-u, vratila se s trećom sezonom. Očajnički želeći svoju nasilnu prošlost ostaviti iza sebe u korist svoje novootkrivene strasti, Barry se pokušava izvući iz svijeta naručenih ubistava i potpuno se uroniti u glumu. Ali nije se lako izvući.

noviteti HBO
Julia

„Turist“ (The Tourist), nova serija s Jamiejem Dornanom u glavnoj ulozi, je misteriozni triler pun šokantnih, smiješnih i brutalnih obrta. Jamie Dornan glumi Britanca koji se nađe u užarenom središtu australskog zaleđa gdje ga golemi kamion cisterne progoni i pokušava otjerati s ceste. Odvija se epska potjera mačke i miša te se čovjek kasnije budi u bolnici, povrijeđen, ali nekako živ – osim što nema pojma ko je on. Uz nemilosrdne likove iz njegove prošlosti koji ga progone, Čovjekova potraga za odgovorima vodi ga kroz golemu i nemilosrdnu divljinu.

Druga sezona serije „Džentlmen Jack“ (Gentleman Jack) nastavlja pratiti priču Anne Lister, imućne zemljoposjednice iz Yorkshirea poznate po dnevniku od četiri miliona riječi u kojem je pisala o svojoj lezbijskoj vezi, putovanju i nastojanju da promijeni sudbinu stare porodične kuće Shibden Hall. Nova sezona se odvija 1834. godine, a sve su oči uprte su u Anne Lister i Ann Walker dok se zajedno smještaju u Shibden Hall kao supružnice, odlučne spojiti svoja imanja i postati moćan par. Preduzetnički duh Anne Lister plaši lokalno stanovništvo jednako kao i njen nekonvencionalni ljubavni život, a s Halifaxom na rubu revolucije, njeno odbijanje da živi povučeno postaje provokativno i opasno.

Pročitaj

noviteti HBO
The Tourist

Druga sezona serije „Stvorena za ljubav“ (Made For Love) donosi nastavak mračno apsurdne i cinično potresne priče o ljubavi i rastavi, temeljena na istoimenom romanu iz 2017. godine. Hazel Gogol (Cristin Milioti) se nevoljno vraća u visokotehnološku palatu svog supruga milijardera Byrona Gogola (Billy Magnussen), kako bi spasila život svog bolesnog oca. Dok Hazel raspravlja je li moguće da je Byron sada promijenjen čovjek, oboje postaju zarobljeni njegovom najnovijom revolucionarnom (i opasnom) tehnologijom.

Nova serija „Julia“ (Julia) prati priču chefice Julie Child (Sarah Lancashire) koja se nakon uspjeha svoje prve kuharice 1961. usmjerava na relativno novi medij televizije, predloživši ideju za kulinarski show bostonskoj javnoj televiziji WGBH. Unatoč prigovorima rukovodilaca i nevoljnosti njezina supruga Paula (David Hyde Pierce), Julia svoju budućnost ulaže u „Francuskog kuhara“, kreiravši pritom moderni kulinarski show. Uz pomoć najbolje prijateljice Avis DeVoto (Bebe Neuwirth) i producentkinje Alice Naman (Brittany Bradford), Julia donosi svoj prepoznatljivi joie de vivre dok nastoji napraviti mjesta za stolom ne samo za sebe nego i za domaće kuhare posvuda. Šarmantna i duhovita, serija „Julia“ daje jasniju sliku o životu vrhunske američke chefice i ključnom vremenu promjena u američkoj istoriji.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum