Trenutno čitaš
6 ljubavnih savjeta za dugotrajnu vezu

6 ljubavnih savjeta za dugotrajnu vezu

Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

U današnje vrijeme toliko je ljubavnih savjeta i informacija o vezama, međutim neke ključne stvari ostaju iste i potrebno ih je uvijek ponavljati. Koliko god vrijeme prolazilo i smjenjivale se generacije, neki ljubavni postulati se uvijek vrednuju i uvijek će biti važni… Evo ljubavnih savjeta, koji doprinose dugotrajnoj vezi.

pexels

Njegujte jedno drugo

Najvažnije pravilo: duboko intimne i trajne veze njeguju svoje odnose. Svi znaju na primjer da djecu treba njegovati i podržavati njihov zdrav razvoj, tako je i sa našim ljubavni vezama, trebamo ih njegovati i razvijati, kako bi bile kvalitetnije. Naš partner/partnerka će cijeniti da ih ohrabrujemo i njegujemo. Obraćanje pažnje na svog partnera, slušanje partnera kada nam nešto govori, vjerovanje u njega, stvoriće veoma moćnu vezu ljubavi i povjerenja među vama dvoma.

Zapamti da djela govore više od riječi

Lako je reći: “Volim te.” Ako imamo novac, lako je kupiti poklone. Ali najbolji poklon od svega je posvećenost, vrijeme i pažnja. Znamo li šta se dešava u danu, sedmici ili mjesecu našeg partnera? Je li im roditelj bolestan? Kako je prošao neki sastanak? Šta ih tišti, šta ih čini sretnom osobom? Je li još uvijek ljut/ljuta na svog šefa? Ako zaboravimo da pitamo o važnim događajima i osjećanjima, naš partner će pretpostaviti da nismo zainteresovani za njih i da nam je nešto ili neko drugi važniji od njih, a to itekako utiče na vezu. Zapamti detalje koje ti partner/partnerka govori, pitaj ih o tome, uključi se u njihov život, predano ih slušaj kad ti govore o svojim emocijama, iskustvima, kakav su dan imali, šta se dešava u njihovim životima.

pexels

Pokloni su važni

Voljeti nekoga ne znači dati mu ono što mu ti želiš dati, već dati mu ono što želi da mu se da. Ponekad je ovo veoma težak zadatak. Kada pokušavamo da budemo brižni i nježni, budimo iskreni prema sebi. Da li zaista pokušavamo da zadovoljimo potrebe voljene osobe? Ono što je najvažnije da partneru/partnerki pokloniš svoje vrijeme, poštovanje, posvećenost i predanost.

Pokaži zahvalnost

Iskreno se uvijek zahvali i odaj priznanje partneru/partnerki. Kada vidiš da partner radi nešto dobro za tebe i za vašu vezu, pokaži svoju ljubav i poštovanje. Svi vole da dobiju pohvalu za svoj trud. Takođe, zahvali se partneru/partnerki ne samo za neka djela i akcije, već i onako opušteno reci mu/joj koliko ti znači, koliko si zahvalan/zahvalna za vašu vezu, što imaš takvog partnera, šta je to što najviše voliš kod njega/nje.

pexels

Budi pozitivna/pozitivan

Ne govori sve negativne stvari koje u nekom momentu pomisliš o partneru/partnerki. Zamisli da je kritika kao pasta za zube u tubi. Lako je istisnuti negativne komentare i misli, ali kada se riječi izgovore, nemoguće ih je vratiti “unutra”. Oštra kritika narušava povjerenje i bliskost. Riječi mogu da budu jako opasne i ostavljaju dubok trag, zato pripazite šta govorite jedno drugom. Kada moraš podijeliti negativnu povratnu informaciju, učini to kao neku vrstu “sendviča s kritikom”. Započni razgovor komplimentom, stavi kritiku kao srednji sloj, a zatim završi sa dijelom uvjeravanja ili pozitivnim osjećajem.

Pročitaj

Prestanite se porediti sa drugim parovima

Većina parova kada su u društvu će prikazati sliku harmonije svoje veze i govoriće o svojoj vezi kao istinskoj odanosti i ljubavi. Naravno, nije da takvi srećni parovi ne postoje. Ali poenta je da je svaki par drugačiji, ima neki svoj svijet, a s druge strane i oni se možda svađaju, suočavaju se sa brigama, nesporazumima, izazovima, problemima u vezi, itd. Kada gledamo par koji je zaljubljen ili onaj par koji izvana ne izgleda zaljubljeno, mi ne možemo samo kao posmatrači reći, da li je ono što vidimo prava stvar ili ne, mi ne znamo šta je stvarno između dvoje ljudi.

 

Izvor: yourtango.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum