Ultra Kreativno

6 jednostavnih ideja za dekoraciju doma

Bingo
Bingo

Ako pronađeš kreativni dio sebe, umjesto da trošiš novac na kupovinu ukrasa, možeš izraditi nevjerovatne dekoracije iz najobičnijih stvari koje svakodnevno koristiš. Postoji bezbroj ideja i mogućnosti koje se mogu isprobati, a koje su veoma i jednostavne. Pronašli smo nekoliko ideja koje ti mogu poslužiti kao inspiracija za dekorisanje tvog doma. 

Kutak za kafu

Foto: goodhousekeeping.com

Unesite dozu elegancije u svoju jutarnju rutinu tako što ćete postaviti svoj vlastiti kutak za kafu. Ova stanica za kafu je idealno mjesto gdje ćeš započeti svoj dan, zajedno sa ugrađenim policama koje su tu za stvari kao što su šolje i miješalice, a hirovite tapete donose dašak drame.

Zidna galerije sa temom jeseni

Foto: goodhousekeeping.com

Prigrlite ljepotu jesenje sezone uz neočekivani zid sa galerijom koja prikazuje šareno lišće svih veličina, oblika i boja.

Vertikalni vrtni zid

Foto: goodhousekeeping.com

Naravno, biljke u saksiji izgledaju sjajno na otvorenom stolu, ali ima mjesta i za neočekivani prikaz. Jednostavno drvenu letvicu ukrasi malim biljkama u saksiji.

Tajno skladište cipela

Foto: goodhousekeeping.com

Sačuvaj svoj ulaz od nereda tako što ćeš prekriti police sa cipelama platnom neobičnog dizajna koji se uklapa u tvoj enterijer.

Stočić od starog prtljaga

Foto: goodhousekeeping.com

Dajte starom prtljagu novu svrhu u svega nekoliko koraka. Koristi ga kao noćni ormarić ili stočić i napuni ga ćebadima, knjigama ili bilo čim drugim što želiš sakriti.

Pom-Pom Trim

Foto: goodhousekeeping.com

Postojeće zavjese, jastuci ili abažuri dobijaju zabavnu transformaciju s pomponima ili resama. Odaberi ukrasnu boju koja se uklapa u druge nijanse u tvom prostoru za maksimalan učinak.

Izvor: goodhousekeeping.com

 

Slični članci

10 ideja kako urediti malu kuhinju

Ultra magazin

5 savjeta kako da urediš radni prostor u kući

Ultra magazin

Kako možemo uljepšati duge i hladne jesenje večeri?

Ultra magazin