Trenutno čitaš
5 odjevnih komada koji su osnova jesenjeg ormara

5 odjevnih komada koji su osnova jesenjeg ormara

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Svake sezone stižu novi trendovi, koji nas pozivaju da obnovimo ormar u potrazi za odjećom, koja obećava promjenu stila. Međutim, prije nego što kreneš u shopping, pametnije je odrediti temelje i početi stvarati besprijekoran ormar. Nešto što ćemo postići samo savršenim setom osnovnih komada, koji su must have svakog ormara. Zato donosimo pet komada, koji se moraju naći u svakom ormaru, kako bi se izbjegla situacija “ nemam šta obući danas”.

Nililotan

Bijela majica/košulja

Ovaj odjevni predmet je nepogrešiva osnova u svakom ormaru, zbog svoje svestranosti. Od pamuka ili nekog drugog prirodnog materijala, obavezno je imati kvalitetnu bijelu majicu i košulju dugih rukava, koje se mogu kombinovati na 1000 načina.

Zara

Vrhunski kaput

S obzirom na to da je došla jesen i hladnije vrijeme, fokusiraćemo se na najbitnije komade jesenjeg ormara. To je svakako kvalitetan kaput u neutralnoj boji, koji bez pretjerivanja može trajati i nekoliko decenija, ukoliko se pravilno održava.

Stradivarius

Pleteni džemper

Sljedeća zvijezda jeseni jeste pleteni džemper, još jedan bezvremenski komad, koji se lako može kombinovati u jesenjim outfitima. Prije shoppinga, zaviri u mamin ili bakin ormar, sigurne smo da imaju retro i vintage džempere, koje bi mogla trajno posuditi, a koji su odjevni komadi za sva vremena.

Massimo Dutti

THE farmerke

Pročitaj
miu miu cipele

To su one farmerke na koje pomisliš, kada zamišljaš savršen jeans. Udobne, kvalitetne, visokog struka, a trenutno su u modi one ravnog kroja i sa prorezima. Ukoliko u nekom trenutku ne možemo stati u njih, takođe su pokazatelj da je vrijeme za zdraviju ishranu.

Levi’s

Čizme

Kratke crne čizme sa “udobnom” petom. To je ona visina, koja nam ne smeta da normalno hodamo čitav dan, ali dovoljno visoka da izduži figuru i da ne izgleda, kao da smo ih posudili od tetke. Kožne, potpuno crne ili sa nekim detaljem, komad su koji će ti služiti godinama.

Zara

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum