Trenutno čitaš
5 znakova da si u vezi sa pogrešnom osobom

5 znakova da si u vezi sa pogrešnom osobom

Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Sve veze imaju uspone i padove, kao i svaki prosječni par, ali to ti takođe može pokazati da li je osoba s kojom si u vezi potencijalni životni partner ili ne. Nažalost, ponekad nam nije suđeno da budemo s nekim u braku, čak i ako je veza fantastična, isključivo na osnovu nekoliko dugoročnih problema koje možemo predvidjeti na putu. Evo nekoliko znakova upozorenja da si u vezi sa pogrešnom osobom.

Partner ti više nije privlačan
Foto: freepik

Iako je sasvim normalno s vremenom izgubiti dio te početne intenzivne privlačnosti, ako ulaziš u brak, nije dobra ideja očekivati da se stvari poboljšaju, kaže David Bennett, savjetnik za odnose i osnivač “Dvostruko poverenje, veze i odnosi”. “Ako ništa drugo, uobičajeno je iskustvo da privlačnost s vremenom opada, a ne raste. Mnogi moji klijenti sklopili su brakove bez privlačnosti, misleći da će postati bolje, a rezultat su seksualne frustracije od samog početka”, rekao je. Ako gubite tu fizičku želju, brak vjerojatno nije najbolja opcija.

Prijatelji ne prihvataju tvog partnera
Kevin Curtis / Unsplash

U ranim fazama veze, to je često mentalitet „mi protiv svijeta“, pri čemu zapravo nije važno da li vaši prijatelji i porodica potpuno ne odobravaju vašu vezu, kaže Bennett. “Međutim, kada se vjenčate, stvari postaju puno ozbiljnije, a osim ako niste potpuno samostalni, vjerovatno će vam trebati podrška vaših najbližih prijatelja i porodice, posebno ako planirate imati djecu”. Osim toga, samo pomislite koliko će neprijatna biti druženja s porodicom i prijateljima.

Namećeš partneru brak
Colin Maynard / Unsplash

Oba partnera bi trebala podjednako željeti brak. Partner bi trebao željeti da se vjenča. “Poznavao sam mnoge parove koji su se vjenčali zato što je jedan partner želio brak, a drugi je osjećao obavezu”, kaže Bennett. “Ovo je recept za moguću katastrofu, jer to nije želja drugog partnera.” Ako samo jedna strana forsira brak i obaveze, to je loš znak za buduću vezu.

Želiš da promijeniš partnera
Foto Freepik

Ako misliš da će se partner vremenom promijeniti, nisi u pravu. Ljudi su ljudi, a tvoj partner se neće transformisati u nekog drugog samo zato što ćete stupiti u brak “Mnogi se vjenčaju očekujući da će to promijeniti njihovog partnera. Ako je vaš partner zavodnik prije braka, biće i nakon braka. Ako je dramatičan i voli da se svađa, biće isti nakon braka,” tvdi Bennett. Brak rijetko “popravlja” osobu, a ako se želiš vjenčati i očekuješ takav ishod, nemoj  se vjenčavati, upozorio je.

Više se raduješ vjenčanju, nego samom životu u braku
Sweet Ice Cream Photography / Unsplash

Ako tražiš vjenčanje iz bajke, ali ne znaš da li si s pravom osobom, to je definitivno znak upozorenja. “Suština braka je da se obavežeš partneru, što uključuje puno žrtava i obaveza (uključujući i one zakonske). Predlažem da napravite veliku zabavu s prijateljima i poštedite sebe mogućeg razvoda”, zaključuje Bennett.

Pročitaj

 

Izvor: popsugar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum