Trenutno čitaš
5 viralnih trendova ljepote o kojima bruji TikTok

5 viralnih trendova ljepote o kojima bruji TikTok

L'Occitane
L'Occitane

Odavno je rečeno da su trendovi ciklični, pa nije ni čudo što neki doživljavaju svoj slavni povratak. Tek što smo nekoliko sedmica u 2023. godini, na TikToku je nalet sjajnih, trendovskih beauty hitova koji se ponavljaju iznova i iznova, a mi smo odabrali 5 omiljenih viralnih trendova ljepote koje vrijedi pogledati i primijeniti. 

Teorija crvenih noktiju

Dok je francuski manikir inspirisan 90-im uzimao maha, pojavila se “Teorija crvenih noktiju” zasnovana na ideji da crveni nokti privlače suprotni pol više nego ijedan drugi, pa tako ova TikTok hipoteza čini crvene nijanse laka popularnijim nego ikad.

@girlbosstown

Reply to @meganandliz @tinx @serenakerrigan care to comment on this

♬ original sound – GirlBossTown

Glazirana krofna

Supermodel Hailey Bieber postavila je i objasnila svoju teoriju o njezi kože: “Ne želim da idem u krevet a da ne izgledam kao glazirana, a kada pomislim na glazirano, pomislim samo na glaziranu krofnu. Dakle, to je cilj. Mislim da je to poznata stvar u njezi kože”.

Bieberova zaljubljenost u sjaj bez sumnje je odigrala veliku ulogu u trendu njege kože i noktiju koji je dostigao nove visine popularnosti – posebno kada je zvijezda učinila korake do postizanja svog prepoznatljivog sjaja još pristupačnijim. Glazirana koža, novi beauty trend, predstavlja izgled bez teksture, s jedva vidljivim porama i s mnogo sjaja.

@haileybieber

saturdays 🫶🏼

♬ Keep You (Album Version) – Wild Belle

Cold Girl Makeup

Uglavnom potaknut preciznim nanošenjem rumenila od obraza do obraza i na vrh nosa, ovaj izgled šminke ima za cilj da naglasi suptilno crvenilo tena koje se može pojaviti napolju tokom zimskih mjeseci. Ovaj look je jednostavan. Počinje nanošenjem pudera ili tonirane kreme uz obilno korištenje rumenila gdje ćeš dobiti izgled kao da si upravo došla iz duge zimske šetnje.

@themiaamoore

“i’m cold” makeup ❄️⛄️ #blackgirledition #imcoldmakeup #fyp

♬ original sound – ci

Skin Cycling

Koncept cikliranja kože odnosi se na noćnu rutinu njege kože koja uključuje korištenje aktivnih sastojaka samo u određenim danima, a nakon njih slijede dani “odmora”, objašnjava dr. Alexis Granite.

Prva noć je za piling, nakon čega slijedi nanošenje retinoida druge noći, uz oporavak tena treće i četvrte noći. Kako se proces pokazao korisnim u liječenju brojnih problema s kožom – od akni do ekcema – ljubitelji njege kože koji žele povećati efikasnost svojih omiljenih proizvoda i smanjiti iritaciju svakako bi trebali isprobati ovaj trend koji preporučuju stručnjaci.

Pročitaj

@drwhitneybowe

♬ Running Up That Hill (A Deal With God) – Kate Bush

Wednesday Addams Glam

Izvođenje plesa Jenne Ortege kao Wednesday Addams u Netflix-ovoj hit seriji inspirisala je hiljade ljubitelja ljepote da se vrate na očaravajući gotski stil – od njenih konjskih repova do zamrljane šminke za oči, sve je u trendu.  

@kirbiejohnson

#wednesday #wednesdayaddams #jennaortega

♬ Goo Goo Muck – The Cramps

 

Izvor: harpersbazaar.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum