Trenutno čitaš
5 univerzalnih istina koje će ukloniti stres iz tvoje stvarnosti

5 univerzalnih istina koje će ukloniti stres iz tvoje stvarnosti

Skloni smo da potcijenimo veličinu naše planete i težimo da preuveličavamo naše svakodnevne probleme. Zaboravljamo na veliku misteriju života u kojoj smo svi dio nje i previdimo ljepotu, koja se krije oko nas.
Foto: unsplash
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

Na kraju dana, stvarnost je samo mala iluzija na većoj slici, mi smo svi samo ljudi, koji rade najbolje što znaju. Zatvaramo se u naše male svijetove, ispunjene aktivnostima, navikama, naizgled važnim zadacima, potpuno zaboravljajući da je većina stvari u Univerzumu, izvan naše kontrole.

Zato trebamo da se podsjetimo na istinu, koju tako lako zaboravljamo i postanemo svjesni činjenica, koje uklanjaju stres iz naše stvarnosti. Evo nekih od najvećih univerzalnih istina, koje će ti dati perspektivu, podići tvoje raspoloženje i ostaviti te sa strahopoštovanjem, da razmišljaš o onome što još ne vidiš.

Opusti se, ništa nije pod kontrolom

Živiš na komadu kamena, koji kruži oko vatrene kugle usred sve većeg i gotovo beskonačnog mora tame. Niko ne zna ništa sigurno, sve se stalno mijenja i ništa veliko, nije pod našom kontrolom, zato se samo opusti.

Foto: pexels
Ne gledaš samo u dugu, već je kreiraš

Možeš vidjeti manje od 1% elektromagnetnog spektra. Postojanje duge zavisi od konusnih fotoreceptora u tvojim očima. Za životinje bez konusa, duga ne postoji. Tako da ne gledaš samo u dugu, već je stvaraš. Sve lijepe boje koje vidiš predstavljaju manje od 1% elektromagnetnog spektra.

Čak je i najzlobnija osoba voljela nekoga

Čak i najzlobnija osoba na svijetu, u nekom trenutku svog života, imala je loš dan. Napravila je nešto glupo, plakala je i smijala se. Ponašala se kao svako normalno ljudsko biće, sa manama i talentima. Imala je omiljenu hranu, omiljenu pjesmu i neugodnu tajnu, koju nije htjela podijeliti ni sa kim.

Čak i najzlobnija osoba na svijetu, u nekom trenutku svog života, voljela je nekoga iz najveće dubine svog srca.

Foto: pexels
Uvijek postoji nešto što možeš učiniti da se zabaviš, dosada je stanje uma

Živiš u svijetu u kojem imaš obilje svega. Ti bukvalno ne možeš doći čak ni blizu trošenja resursa za zabavu, a većina njih je besplatna. Ne možeš preslušati svu muziku, pogledati sve filmove, pročitati sve knjige, isprobati sve ukusne recepte ili obići sva prekrasna mjesta naše planete.

Postoji bezbroj aktivnosti koje možeš da radiš, stvari koje možeš naučiti i igre koje možeš igrati. Postoji beskonačan broj stvari koje možeš stvoriti i još više načina, na koje možeš izraziti umjetnost unutar tvog srca, a postoje milioni ljudi koje možeš upoznati, milioni priča koje možeš čuti i milion lekcija, koje možeš naučiti. Dakle, dosada je izbor i apsurdna je. Uvijek postoji nešto što možeš učiniti što donosi nevjerovatnu količinu zabave.

Pročitaj
vikend preporuka cat caffe

Postoji nešto što uvijek možeš dati drugima

U svakom trenutku možeš odmah učiniti svoj svijet boljim mjestom, čineći nečiji dan malo boljim. To je nešto što uvijek možeš dati, naravno, ako to želiš. To je moć koju imaš i moć nad kojom imaš potpunu kontrolu. Možeš stvoriti raj ili pakao, to je u potpunosti tvoj izbor. I sve počinje kada odabereš da napraviš jedan mali čin ljubaznosti, da učiniš jedan dan malo boljim.

Izbor je na tebi!

 

Izvor: lifecoachcode.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum