Trenutno čitaš
5 stvari koje se dešavaju kada srljaš u vezu

5 stvari koje se dešavaju kada srljaš u vezu

Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

Neke stvari je potrebno malo pogurati da bi se pokrenule, kao što je tvoja karijera, motivacija ili trening nakon obilne večere. Međutim, druge stvari u našem životu zahtijevaju vrijeme, prostor i njegu, kako bi dodatno rasle i oblikovale svoju magiju.

Foto: pexels

Mnogi od nas misle da mogu uspostaviti odnos, na isti način kao kad grade kuću ili obavljaju zadatke za posao. Sve što je potrebno je da poredamo dijelove na mjesto, ciglu po ciglu i veza će se izgraditi? Potpuno pogrešno. Za vezu je potrebno vrijeme, zdravo okruženje, poštovanje i strpljenje, da bi procvjetala u pravu ljubav.

Ovih 5 stvari se dešavaju kada pokušavaš da ubrzaš stvari:

Otjeraćeš osobu od sebe

Ukoliko pokušavaš da ubrzaš stvari, postoje realne šanse da će ti osoba pobjeći. Za ljubav je bitan tempo, da stvari idu svojim tokom. Ukoliko pokušaš da ubrzaš stvari, osjetiće se nervoza i loša energija u odnosu i vjerovatno ćeš ostati bez partnera.

Postaješ „jadna“ osoba

Ukoliko se previše trudiš, pokušavaš da ubrzaš stvari, tvoja privlačnost će se smanjiti i druga strana će te vidjeti kao očajnu i „jadnu“ osobu.

Foto: pexels

Skrivaš svoje emocije

Kada žuriš i srljaš iz veze u vezu, vrlo je moguće da ćeš se i ti zbuniti. Nećeš znati šta tačno osjećaš, da li je to stvarna zaljubljenost, ili nesigurnost, strah od samoće? Teško je slušati sebe i svoju intuiciju kad nemaš vremena.

Stvaraš okruženje u kojem ljubav ne može da cvjeta

Pročitaj

Ljubav je neuhvatljiva i radi po svom tempu. Teško ćeš je osjetiti ako si u nametnutom i neprirodnom okruženju. Što vrijeme više prolazi, teže ćeš uspijevati da učiniš da ljubav procvjeta.

Možda je problem u tebi

Ako juriš iz veze u vezu i po svaku cijenu želiš da budeš sa nekim, to može biti razlog nekog tvog unutrašnjeg nemira i nezadovoljstva. Iz tog razloga, prvo „popravi“ sebe, otkrij šta je uzrok straha od samoće, jer samo tako ćeš moći u vezi da daš svoj maksimum.

Izvor: goalcast.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum