Trenutno čitaš
5 mitova o ljepoti koji zapravo funkcionišu

5 mitova o ljepoti koji zapravo funkcionišu

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

U svijetu sigurno postoji na hiljade mitova i trikova, kako da izgledaš ljepše. Vjerovatno najpoznatiji ako imaš masnu kožu, ne moraš koristiti kreme za lice. Iako većina njih nije tačna, postoje i oni koji su istiniti. Ovo su neki od njih…

Foto: Freepik

1. Kocke leda sa peršunom za ljepšu kožu

Ukoliko si imala tešku noć i nedostaje ti sna i odmora, isjeckaj peršun u kalup za led, dodaj vodu i ostavi u zamrzivaču. Ledenim kockicama blago masiraj lice, jer led podmlađuje, osvježava i tonira kožu, a peršun pomaže u eliminaciji viška tečnosti.

2. Kosu ne treba prati svaki dan.

Ovo je mit koji je tačan. Prečesto pranje kose dovodi do toga da tjeme luči više ulja i samim tim, kosa je masnija. Preporučuje se pranje kose na svaka tri dana.

Foto Unsplash

3. Kokosovo ulje kao balzam za brijanje

Urasle dlake, crvenilo poslije brijanja… sve se ovo može eliminisati korištenjem kokosovog ulja. Za glatku kožu poslije brijanja, pomiješaj kremu za brijanje koju inače koristiš sa kokosovim uljem.

4. Balzam za usne kao highlighter

Pročitaj

Mi obožavamo highlihter, ali kada se odlučiš za izgled bez makeup-a, održavanje prirodnog izgleda je ključno. Većina balzama za usne ima blistavu teksturu koja reflektuje svjetlost i daje blistav sjaj. Malo balzama za usne stavi na vrh jagodica, i izgledaćeš svježije i ljepše.

5. Redovnim skraćivanjem, kosa brže raste

Redovnim odlaskom kod frizera (bar jednom u 3 mjeseca) na skraćivanje vrhova, tvoja kosa će biti zdravija, dlaka deblja i bez ispucalih vrhova. U ovaj mit želimo da vjerujemo.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum