Trenutno čitaš
3 savjeta za odabir savršene nijanse pudera

3 savjeta za odabir savršene nijanse pudera

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Pravilno usklađivanje pudera s tonom tvoje kože, ključno je kako bi se adekvatno tonirala koža i omogućio što je moguće mlađi izgled, bez velikog napora. Možda nemaš priliku da pitaš profesionalca za savjet, pa ako znaš kako to učiniti sama, možeš sebi olakšati kupovinu pudera i osigurati besprijekornu primjenu svaki put.

odabir nijanse pudera
Foto: Shutterstock

Katie Jane Hughes, slavna šminkerka za savjete o najboljim metodama za podlogu za slaganje nijansi, tako da lako možeš odabrati idealnu boju, koja će laskati tvojim podtonovima i raditi na poboljšanju tvog ten.

Uskladi sa bojom vilice

Kada su u potrazi za puderom, mnogi ljudi prvo nanose proizvod na stražnju stranu ruku, kako bi utvrdili da li je boja ispravna. Međutim, koža na našim rukama često nije iste nijanse ili podtona kao koža na licu, a to može iskriviti rezultate i učiniti podudaranje manje preciznim.

“Uvijek uskladite nijansu sa svojim licem, a ne rukom. Obično privučem boje vilici i odaberem tri nijanse, izmijenjam ih sve u liniji okomito, stopim i odaberem onu, koja je najbliža tonu kože”, predlaže Hughes. Nanošenjem proizvoda na liniju vilice lakše ćete vidjeti kako formula reaguje na vašu kožu, kao i koliko se nijansa bez napora stapa s vašim tenom, određujući da li je ovo pravi spoj. Odabir više nijansi pomoći će u procesu eliminacije,” dodaje ona.

odabir nijanse pudera
Foto: freepik.com
Znaj svoje podtonove

Poznavanje nijansi tvoje kože, uveliko će olakšati odabir nijanse koja će upotpuniti tvoju boju i adekvatno se zamutiti u tvom tenu bez stvaranja oštrog izgleda nošenja šminke. “Ako imate ružičaste i plavkaste podtonove, imate hladnu kožu na bazi plave boje. Ako imate breskvasto ružičaste, zlatne, jantarne podtonove, imate žutu ili toplu kožu“, objašnjava Hughes. Uz ove informacije možeš odrediti hoće li se podton pudera, koji odabereš dobro uklopiti s tvojom kožom. “Koja god nijansa izgleda da najviše nestaje je pravi izbor za vas”, napominje ona.

Ako imaš hladan ten i koristiš toplije podloge, tvoja šminka će vjerovatno izgledati hrapavo i umjetno, a s toplijim tonom kože, korištenje hladne podloge može učiniti da izgledaš izmučeno i bolesno. Odabir prave nijanse može napraviti svu razliku u poboljšanju tvog prirodnog, mladenačkog sjaja, pa pogledaj vene na svojoj unutrašnjoj strani ruke, kako bi odredila svoje podtonove.

Pročitaj
anne hathaway gap bvlgari

odabir nijanse pudera
Foto: freepik.com
Uporedi sa čistom kožom

Ako uspoređuješ novu nijansu pudera sa svojim tenom kada već nosiš šminku, to može značajno izobličiti rezultate procesa uparivanja, tako da će ti isprobavanje pudera sa golim licem pružiti najpreciznije slaganje nijansi na kraj dana. „Pobrinite se da nanosite puder na čistu kožu, a ne preko bilo koje baze šminke“, napominje Hughes.

Održavanje hidratacije kože prije nanošenja nove podloge, takođe će omogućiti proizvodu da lakše uđe u kožu, pripremajući tvoj ten za šminku i stvarajući prirodnu bazu za najbolju moguću primjenu, dajući ti bolju predstavu o tome je li formula pudera za tebe ili ne.

Izvor: shefinds.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum