Trenutno čitaš
Merkur u Ribama – put u unutrašnji svijet

Merkur u Ribama – put u unutrašnji svijet

Bingo Group
Bingo Group

Markur, planeta misli i komunikacija, zaplovila je u duboke i misteriozne Ribe. Ulazak Merkura u vodeni znak Riba, donosi nam duboko poniranje u mračnu i tajanstvenu teritoriju. Kada Merkur mijenja znakove, doživljavamo promjenu u načinu na koji razmišljamo i kako percepiramo svijet oko sebe. Ponekad je ta promjena veoma dramatična, jer naše razmišljanje se mijenja zajedno sa načinom na koji komuniciramo, a to utiče na način na koji se odnosimo prema drugima.

Foto: Ultra magazin

Dok Merkur bude plovio u svijet Riba mi ćemo biti uronjeni u svijet mašte, snova i intuicije. Potpuno emotivno zatvaranje, istaknuto Jupiterom i Neptunom u znaku Ribe. Sunce se takođe nalazi u ovom znaku i pojačava potrebu da se povlačimo unutar sebe.

Kada se Merkur nađe u ovom znaku, to je znak njegovog pada. Unutrašnji pejzaž nalik snu, koji inspiriše duhovni rast, osjećaćemo se kao da smo na putu kroz maglu. Osjećaj postaje sve, intuicija se pojačava, sanjarenja mogu lako izmaći kontroli.

Ovaj uticaj Merkura može dovesti do odugovlačenja, pa bi bilo dobro uskladiti vrijeme za posao i vrijeme za odmor. Moguć je umor i mentalni i fizički gdje nas svijet sna iznova i iznova zove. Ovo vrijeme bi bilo dobro za iskoristiti za proučavanje simbolike snova .

Foto: Ultra magazin

Merkur u Ribama nam omogućava da uronimo u unutrašnji svijet nade i fantazije sanjivih Riba. Bitno je da razlučimo između onoga što je neophodno u „stvarnom“ svijetu i onoga što će se stvarati u našim glavama. Most između fantazije i stvarnosti obavijen je mirnom izmaglicom pod kojom možemo ostvariti svoje snove, ako budemo pazili da se ne nađemo na ivici snova i ako pronađemo balans između fantazije i stvarnosti.

Važno je da imamo strpljenja, dok se Merkur kreće znakom Riba jer se neće vidjeti rezultati našeg djelovanja na površini. Međutim fantastično je vrijeme za sve oblike umirivanja našeg duha i meditacije. U ovom periodu svi smo intenzivni i osjetljivi na razne stvari, a oni koji su posebno duhovno osvješćeni biće izuzetno senzitivni.

Odlično je vrijeme za umjetničko izražavanje i kreativni rad. Bilo bi dobro pokušati sa drugačijim pristupom i vidjeti kuda nas naša intuicija vodi, što se tiče naše kreativnosti. Umjetnost je jedna od najmoćnijih sila pomoću, koje možemo promijeniti vlastito iskustvo i način na koji nas drugi razumiju.

Foto: Ultra magazin

Emocionalni intenzitet ovog tranzita dostiže vrhunac od 19. do 25. marta, kada Merkur pravi konjunkciju i sa Jupiterom, koji uvećava šta god dotakne i Neptunom koji je u svom matičnom znaku. Manifestacija ove konjukcije bi mogla biti u bijegu od stvarnosti.

Pročitaj

Sve u svemu, s Jupiterom i Neptunom, koji su tako blizu jedan drugom, duhovna svijest raste, a to se može poboljšati radom na ovim moćnim energijama.

Za vrijeme boravka Merkura u znaku Riba, do 27. marta, najbolje bi bilo da ostanemo u skladu sa svojim željama i potrebama, jer sve što dolazi sa strane ili od drugih može veoma lako da nam sruši unutrašnji mir i sklad.

U ovom periodu kada je sve u znaku Ribe aktivirano, najbolje odložiti sve poslove i ambicije u vezi posla, radnih obaveza ili pokretanja novih poslovnih projekata ili planova. Vrijeme je zatvaranja i završetka, tako da dio tog procesa može uključivati ​​i otpuštanje ljudi iz prošlosti ili vlastitih očekivanja.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum