Trenutno čitaš
3 prijateljice su dale otkaz, prodale kuće i krenule u avanturu

3 prijateljice su dale otkaz, prodale kuće i krenule u avanturu

Dugogodišnje prijateljice Kristy Burns, Annette Demel i Lyn Edmiston, dale su otkaze na poslu i prodale svoje domove u Kolorado Springsu 2015. godine sa misijom da ponovo osmisle svoj život. Preselile su se u kuće na točkovima i počele da istražuju različita mjesta širom SAD-a.

3 prijateljice u avanturi
Foto: youtube/humankind

Uskoro su se složile da pješače glavnim dugim nacionalnim živopisnim stazama u zemlji. “Željele smo da napišemo novo poglavlje našeg života”, rekla je Burns. “Jednostavno smo osjećale da je život kratak i da ima mnogo stvari koje treba uraditi, pa smo željele imati što više iskustava prije nego što umremo.”

2019. godine su pješačile 3 524km od planine Springer u Džordžiji do planine Katahdin u Maineu na stazi Appalachian. Godine 2020. prepješačile su skoro 4 873km na Continental Divide Trail-u, od granice Montane s Kanadom, pa sve do granice Novog Meksika s Meksikom.

Nedavno su krenule u pokušaj Pacific Crest Trail-a, što bi im donijelo “trojnu krunu” američkog planinarenja. “Triple Crown” je službeno priznanje Američkog udruženja za planinarenje na duge staze, koje se dodjeljuje ljudima, koji završe stazu Appalachian Trail, Pacific Crest Trail i Continental Divide Trail.

Pročitaj
odnos

Tri prijateljice dokumentuju svoje putovanje na YouTube-u i nadaju se da će njihov kanal inspirisati druge da žive svoje živote bez straha i da slijede svoje snove.

Izvor: blog.thebreastcancersite.greatergood.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum