Trenutno čitaš
3 kreativna načina za ukrašavanje vaskršnjih jaja

3 kreativna načina za ukrašavanje vaskršnjih jaja

Gala Home
Gala Home

Vrijeme je da izvadimo boje i različite dekorativne dodatke i uživamo zabavljajući se ukrašavanjem vaskršnjih jaja, što je interesantno kako za djecu, tako i za odrasle. Donosimo 3 načina kako napraviti prava mala remek – djela.

Vruće ljepilo
Foto: 30seconds.com

Koristeći pištolj za vruće ljepilo, na jajetu možeš praviti razne oblike. Nanesi vruće ljepilo na jaje u obliku vrtloga od vrha do dna. Pusti da se  ljepilo osuši, pa jaje ubaci u vodu obojenu omiljenom bojom. Nakon što se jaje poprimi boju, nježno skini ljepilo sa jajeta i uživaj u dizajnu kovitlanja.

Lak za nokte
Foto: 30seconds.com

U posudu za vodu ubacite lak za nokte iz palete svojih omiljenih boja, stavljajući jednu boju u prethodnu čineći uskovitlani dizajn. Ponovi stavljanje laka onoliko puta koliko želiš i sa onoliko boja koliko želiš. Zatim stavi izbijeljeno jaje sirćetom u vodu sa lakom tako da ga prekrije lak za nokte. Izvadi jaje i ostavi ga nekoliko sekundi da se osuši.

Prirodno bojenje jaja
Foto: 30seconds.com

Ako tražiš način da prirodnim putem ukrasiš vaskršnja jaja ove godine na pravom si mjestu. Koristeći posudu u koju ćeš staviti isjeckan ljubičasti kupus prelivenu vodom, možete prirodno farbati jaja. Jednostavno dodaj nasjeckan kupus u činiju, stavite jaja na vrh, napunite posudu vodom i jaja potopljena u vodi drži 30 minuta, potom ih skuvaj u toj vodi. Iznenadite sebe i svoje najmilije savršenom ljubičastom bojom vaskršnjih jaja koja su ofarbana na potpuno prirodan način.

Pročitaj

Izvor: 30seconds.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum