Trenutno čitaš
14 korisnih stvari u ženskoj torbi

14 korisnih stvari u ženskoj torbi

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Često nam modni savjetnici predlažu šta od šminke da nosimo u svojim torbicama. Međutim, često se zaboravlja na korisne stvari koje su nam zaista neohodne, a koje je moguće ponijeti sa sobom bez obzira na veličinu torbe. Današnjoj modernoj ženi, koja se nosi sa brojnim izazovima i obavezama, ovih 14 stvari je korisno da nosi sa sobom svaki dan u svojoj torbi.

Jeremy Moeller/Getty Images

1. Ziherica -Ona je pravi mali spasilac kada izgubiš dugme ili ti pukne šav na odjeći, ali i kada ti pukne ogrlica.

2. Flaster – Ne samo da će te spasiti ukoliko se posiječeš ili ogrebeš, nego će te spasiti od cipela koje ti stvaraju bol i žuljeve, ali i ukoliko ti pukne nokat.

3. Rezervni komad nakita -Ukoliko izgubiš naušnice ili ti jednostavno treba detalj da upotpuniš svoj outfit za odlazak na poslovni sastanak ili druženje nakon posla, rezervni komad nakita će ti uvijek dobro doći.

4. Brzo upijajući papir – džepno izdanje -Spas u vrućim ljetnim danima da odstraniš višak sjaja, šminke ili znoja sa lica.

Edward Berthelot/Getty Images

5. USB prenosivi mini flash disk -Sve važne dokumente, cv, poslovne prezentacije i slično, čuvaj na USB-u, koji možeš zakačiti na privjesak za ključeve koji uvijek nosiš sa sobom.

6. Omot za kartice i dokumente  – Uredno posložene vizit karte, dokumenti, kartice za javni prevoz ili teretanu, možeš da čuvaš u jednom omotu za dokumente

7. Zdrava grickalica – Poslovni sastanci i obaveze ponekad te odvuku od razmišljanja o hrani pa prođe i po nekoliko sati, a da nemaš obrok, što može biti štetno za tvoj organizam. Energetska pločica može biti spas da sačuvaš snagu i energiju do sljedećeg obroka.

8. Prenosni punjač za mobilni telefon  – Često se desi baš kada nam je najviše potreban, da nas telefon izda praznom baterijom. Uvijek sa sobom nosi prenosni punjač, kako bi telefon bio uvijek spreman za bitne pozive i poruke.

Edward Berthelot/Getty Images

9. Olovka za brisanje mrlja na odjeći -Svima nam se dešava da prospemo kafu po odjeći, a baš žurimo na poslovni sastanak ili u večernji izlazak. Ova olovka koja briše mrlje može biti pravo spasonosno rješenje.

Pročitaj

10. Krema za ruke  – Sada postoje zaista mala džepna izdanja kreme za ruke. Često tokom dana peremo ruke i koža     postaje suha i ispucana. Mini pakovanje kreme za ruke uvijek dobro dođe.

11. Mini neseseri – 3 u 1 – Jedan ti je potreban za najosnovniju kozmetiku i šminku, jedan za lijekove i mini apoteku, a treći za sitnice kao što su žvake, olovke i slično.

Daniel Zuchnik/Getty Images

12. Anti – bakterijski gel za ruke – sterilizator -Ukoliko se voziš u javnom prevozu ili jednostavno nisi u prilici da odmah opereš ruke, koristi uvijek antibakterijski gel – sterilizator, koji se brzo suši nakon nanošenja, a ruke ostavlja čistim.

13. Žvake ili bonbone za svjež dah -Loš dah nije dobar prijatelj ni u jednoj situaciji. Sa sobom uvijek nosi nešto što će osvježiti tvoj dah prije važnog sastanka ili druženja.

14. Mini papirne maramice  -Našli smo se mnogo puta u situaciji kada je nama ili nekom iz okruženja potrebna papirna maramica. Ovaj mini paketić ne zauzima mnogo mjesta u torbi, a spašava nas u mnogim situacijama.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum