Trenutno čitaš
10 zanimljivih činjenica o Rihanni koje ne znaš

10 zanimljivih činjenica o Rihanni koje ne znaš

L'Occitane
L'Occitane

Rihanna je planetarno popularna pjevačica koja je osvojila svijet glasom, ljepotom ali i talentom za biznis, pa je tako od prošle godine i milijarderka. Izgleda da ne postoji ništa što ova djevojka ne može postići. Iako znamo mnogo o popularnoj Riri, postoje neke zanimljive činjenice koje sigurno ne znaš. 

1. Glumila je samu sebe u navijačkom filmu “Bring It On: All or Nothing” 2006.godine.

2. Prošla je vojnu obuku na rodnom Barbadosu. U intervjuu za Daily Mail izjavila je da joj je vojna obuka zapravo pomogla da se takmiči na izboru ljepote. „Moja vojna obuka je dobro došla da naučim da balansiram knjige na glavi za modnu pistu“, rekla je tada.

Foto: Getty Images

3. Rihanna je potpisala svoj prvi ugovor sa izdavačkom kućom sa 16 godina, a Jay-Z je imao veliku ulogu u tome.

4. Hit “Umbrella” nije napisan za nju. Prema portalu Vice, pjesma je bila namijenjena Britney Spears koja ju je odbila.

5. Nakon enormne popularnosti pjesme “Umbrella” 2008. Rihanna je morala zabraniti unošenje kišobrana na svoje koncerte, iz sigurnosnih razloga.

Rihanna zanimljive činjenice
Foto: thatgrapejuice.net

6. Rihanna se ponekad ušunja u publiku prije nastupa. “Ponekad izađem u publiku. Obučem veliku duksericu i iskradam se tamo”, rekla je jednom za Esquire.

7. Pjevačica je poznata po svom humanitarnom radu. 2017. godine je osvojila nagradu Harvardski humanitarac godine za svoj predani rad i dobrotvorne usluge u protekloj deceniji.

Rihanna zanimljive činjenice
Foto: Kevin Mazur

8. Uzimala je časove pjevanja kod svog kolege pjevača Ne -Yoa. “Kada sam u studiju, on mi govori kako da dišem i ostalo”, rekla je za MTV 2007.

Pročitaj

9. Ulica na Barbadosu u kojoj se rodila se sada zove Rihanna Drive. Superzvijezda je prisustvovala ceremoniji imenovanja na Dan nezavisnosti Barbadosa 2017.

10. Od 2013. godine, Rihanna ima osam različitih voštanih figura izloženih u muzejima voštanih predmeta Madame Tussauds širom svijeta.

 

Izvor: insider.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum