Trenutno čitaš
10 trendy haljina za sezonu proljeće/ljeto

10 trendy haljina za sezonu proljeće/ljeto

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Protekla godina je možda bila u znaku hlača, ali haljine su i dalje najpouzdaniji oslonac u garderobi, a ove godine haljine su posebno u trendu.

Haljine su idealne za posao, zabavu tokom vikenda, a mogu biti stilizovane na mnogo načina za bezbroj svečaniih prilika. Razlog zašto se uvijek radujemo početku nove sezone proljeće/ljeto je mogućnost da otkrijemo trendove, koji nas očekuju. Trendovi haljina za ovu sezonu dolaze u raznim izdanjima, od cool printa do genijalnog načina nošenja cvijeća, ukrasa koji oduzimaju dah do neobičnih materijala, poruba i dekoltea. Donosimo ti top 10 trendy haljina za sezonu proljeće/ljeto 2023…

REJINA PYO

Asimetrični rukavi

Ponavljajući trend na modnim pistama za sezonu proljeće/ljeto 2023. godine je asimetrija sa dosta stepenastih poruba, ali je možda najistaknutija interpretacija šik asimetričnih rukava.

CAROLINA HERRERA

Buketi na haljinama

Cvjetni detalji i cvijeće od materijala integrisano na haljini, dakle cvijeće nije više samo na printu haljina, već je cvijeće buhvalno na samoj haljini, čak i u nakitu.

COPERNI

Dramatična draperija

Draping je bio glavni trend 2022. godine, a dizajneri su nastavili istraživanje ovih dramatičnih silueta u 2023. godini putem haljina. To su haljine sa što više nabora.

ADAM LIPPES

Profinjene spavaćice

Slip haljine su se pokazale prilično bezvremenskim tokom proteklih nekoliko godina, a za 2023. godinu suptilno ažuriranje ih održava svježim; saten ili svila ili drugi lagani materijal uz dodatke lijepe, nježne čipke.

ULLA JOHNSON

Balon haljina

Ove sezone se vraćaju bezbrojni modni trendovi inspirisani 80-im godinama, ali najelegantnija interpretacija moraju biti puffball porubi, koji podjednako preovladavaju na suknjama i haljinama.

AMI

Haljina užitka

Providne haljine su možda najveći trend ove sezone, a svi iz Bottega Veneta, ACNE Studios i Prada su pokazali svoje providne haljine za ovu sezonu.

ZIMMERMANN

Blure printovi haljina

Ombré ili tie-dye, nazovi to kako želiš; važno je da razmisliš o ulaganju u blure komade poput akvarela, koji će bez sumnje dominirati ove godine zahvaljujući Zimmermannu, Jonathanu Simkhaiju i Ferragamu.

ERDEM

Haljina bez ramena

Iako nikad ne izlaze iz mode, bilo bi pošteno reći da dekoltei otvorenih ramena, nisu bili tako dominantni kao prije nekoliko sezona. Međutim, to se sve mijenja, jer neke od najljepših haljina ove godine imaju pun pogled na dekolte.

Pročitaj
Versace Icons kampanja

16ARLINGTON

Blistave haljine – Tekuće šljokice

Dok se blistave haljine vraćaju svake sezone tokom zabava i dodjela nagrada, njihov rok trajanja je značajno produžen i na proljeće i ljeto, s više dizajnera koji su promovisali ukrašene, šljokičaste komade za proljeće/ljeto, više nego ikada prije. Ključ da ovaj trend bude svjež – je u završnici šljokica; što je tečniji sjaj, to bolje.

PRADA

Tube haljina

Estetika 90-ih je još uvijek jaka, a haljine u obliku cijevi postaju hit. Vrlo jednostavnog kroja i mogu se stilizovati uz bilo šta. i za bilo koju priliku.

 

Izvor: whowhatwear.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum